Afterparty a láthatáron - vagy inkább a Duna-parton?

Szerző: Bea Szarka

Milyen buli az, aminek nincs utóhangja? Ha van olyan, biztos, hogy a Gombaszögi Nyári Tábor nem ebbe a kategóriába tartozik. Ezennel mindenkit – aki esetleg nem tudott volna róla – meginvitálunk a fORMA fEST-re, Gombaszög hivatalos Afterpartyjára. Hogy miért nem érdemes kihagynod? Erről olvashatsz lejjebb!

A fesztivált 9. alkalommal rendezik meg Párkányban a régi kompnál. Idén is - mint minden évben – a jóvilágvan zenekarnak és a sok-sok önkéntesnek köszönhetjük, hogy a Duna partján fORMÁLódhatunk újra a tábor után. Ha unod a túljátszott, már-már elcsépelt ,,rádió’’ zenéket, akkor ezt a helyet neked találták ki, hiszen a fesztivál rengeteg alternatívát kínál a résztvevők számára. Csütörtök este egy kis kerti mozi nyitja meg a tivornyát, ami után tábortűz mellett élvezheti mindenki I am Soyuz, svéd-magyar származású énekesnő koncertjét. A kellemetlenségek elkerülése érdekében, jobb, ha bedobsz egy pokrócot a szatyrodba.

A banzáj péntek este kezdődik igazán. Köztudott tény, hogy a szervezők szívügye, hogy minél több környékbeli tehetséget, zenekart bemutathasson a tisztelt nagyérdemű közönségnek. 19:00-kor színpadra lép a Pálmafunk, amit egyből a Ghymes frontembere, Szarka Tamás és zenekara követ. A Kossuth-díjas dalszerző legújabb lemezét, a Sósósó-t mutatja be a párkányi hallgatóságnak.

add meg a kép czímét

A péntek esti időjárást meglesve még az is lehet, hogy egy kisebb futózápor elkapja a fesztiválozókat. De aggódni nincs okod, hisz a leopárd mintás Tesco-s kabát jó lesz rád, nemde? Az estét a főszervező jóvilágvan zenekar koncertje koronázza meg. Ha még nem ismered a zenekart, semmiképp se hagyd ki koncertjüket, hisz változatos repertoárjukban mindenki megleli azt a dalt, ami igazán hozzá szól.

add meg a kép czímét

A szombati nap minden generáció számára zsúfoltnak bizonyulhat. Immár negyedszer fogják felrajzolni a fesztivál óriáskígyóját a Mária Valéria hídra. A kígyó Esztergom felől kezd el felkúszni a hídra, majd Párkányba átérve megpihen, nem messze a fesztivál helyszínétől. Minden kisebb-nagyobb alkotni vágyó résztvevőt szívesen látnak a szervezők. Kréta, víz és jókedv természetesen biztosítva lesz. Miután sikerült a kígyónak átjutnia a hídon, a Hahó zenekar koncertjén ünnepelhetik meg a sikert az apróságok 16:00-kor. Amíg a gyerkőcök buliznak, Mészáros Krisztina, főiskolai tanár tart előadást a szerető fegyelmezésről. Ezt a Holnapelőtt – éghajlatváltozásról érthetően előadás követi, amin sok mindent megtudhatsz a körülöttünk zajló folyamatokról, valamint, hogy mit is tehetsz a bolygónkért. 22:30-tól pedig az előadói sátorban fiatal slammerek szövegei kerülnek a középpontba.

add meg a kép czímét

Este már 19:00-tól a TooFar zenekar koncertjén rophatod, utánuk pedig a Kaukázus koncertjén táncolhatod rongyosra a cipődet, 23:30-tól zárásként pedig a híres Anima Sound System adja a talpalávalót.

Mindkét este a legkitartóbbaknak és bulizni vágyóknak DJ biztosítja a zenét, hogy aztán együtt nézhessék, ahogy reggel a Nap a Duna felé emelkedik.

add meg a kép czímét

Kedvet kaptál egy kis sátorozáshoz? A fesztivál erre is lehetőséget ad! Ha nem tudod, hogy mit hozz magaddal, figyelmedbe ajánlom a gombaszögi packing listet egy kis iránymutatás gyanánt.

Ha ott voltál Gombaszögön és még megvan a karszalagod véletlenül se nyisszantsd le, hisz 5€-s belépéshez juthatsz hozzá általa.

Mi ott leszünk, és Te?

Hozzászólások

comments powered by Disqus