Mit vigyek Gombaszögre?

Szerző: Bea Szarka

Az előző évekhez hasonlóan idén is készültünk nektek egy listával, amin megtaláljátok, hogy pontosan mire is lehet szükségetek a táborban.

Az alapokkal kezdve nagyon fontos, hogy hozzatok elegendő alsóneműt. Senki sem szeretne abba a kellemetlen helyzetbe kerülni, hogy több napon keresztül ugyanazt a fehérneműt kell viselnie, igaz? A lenge, nyári napokra előkészített cuccaitokon kívül jól jöhet egy-egy melegebb pulcsi és hosszúnadrág is. Az eddigi tapasztalatok alapján az esős idővel is érdemes számolni, tehát megéri a bőröndbe bedobni egy esőkabátot, de a gumicsizma is sokban megkönnyítheti a táborozást. A tábori programokra tekintettel jó, ha kijelöltök otthon egy kvázi ,,gombaszöges'' cipőt is, mert nem biztos, hogy a legújabb lábbelitek örülne, ha sárban és porban dagonyázhatna. A kellemes és higiénikus zuhanyzás érdekében a strandpapucsodat se hagyd otthon!

add meg a kép czímét

A piperetáskád összekészítése közben ügyelj rá, hogy legyen benne tusfürdő, sampon, fogkefe, fogkrém. Lányok! Ha sminkelnétek az alapvető sminkszereiteket is hozzátok magatokkal, de ne hagyjátok otthon azokat az eszközöket se, amikre szükségetek lehet a ,,vakolat'' eltávolításához. A komolyabb leégések elkerülése érdekében jó, ha van nálad naptej, de a szúnyogokkal és a kullancsokkal is érdemes számolni, tehát a szúnyogirtó szerek se maradjanak ki a bőröndből. Természetesen a törülköző is fontos kellék a zuhanyzásnál. Nagyon jól jöhet a tábor során elszenvedett kisebb ,,balesetek'' orvoslására a ragtapasz is, de fontosnak tartom megemlíteni az alapvető gyógyszereket, illetve a fájdalomcsillapítót.

add meg a kép czímét

A tábori életben nagyon fontos az alvás. A sátor mellé hozzatok magatokkal hálózsákot, vagy valamit, amivel takarózhattok. Kényelmi szempontból fontos lehet egy matrac is, amin feküdhettek, már ha nem szeretnétek a kavicsokon vagy a hepehupás talajon álomra szenderülni. Akinek elengedhetetlen, az hozzon magával párnát, vagy akár egy plüssmacit. A hideg éjszakákra is gondolni kell, szóval megintcsak fontos a fent említett melegebb ruhanemű.

add meg a kép czímét

Ha fontos számodra, hogy 0-24-ben elérhető légy telefonon, vagy az, hogy frissíteni tudd az Insta-profilodat, a telefontöltőt is csúsztasd be a táskádba. Egy kis készpénz, zseblámpa, napszemüveg, valamilyen fejfedő, fürdőruha már-már nélkülözhetetlen elem a táborozáshoz, de ne felejtsd ki a kedvenc táborozó bögrédet, tálkádat és a saját étkészletedet se.

Remélem, hogy a viszonylag hosszú lista ellenére is sikerült mindenkinek kényelmesen bepakolni. Bízom benne, hogy a táskáitok nem lettek túl nehezek, így nyugodtan és zökkenőmentesen tudtok majd utazni, mert hát minél kevesebb cuccot hoztok magatokkal, annál könnyebb a táborozás és nem mellesleg, ha vonattal jöttök, nem kell szenvednetek a kabinok között a 40 kilós csomagokkal. Higgyétek el, nem egyszerű dolog. Holnaptól Gombaszög, remélem találkozunk!

Hozzászólások

comments powered by Disqus