Gyere te is Telekocsival Gombaszögre!

Szerző: Mázik Orsolya

Nem a partybusz útvonalán laksz, vagy nem akkor szeretnél indulni, amikor a tábor járatai? Nem szereted a tömegközlekedést és az átszállásokat? Fogalmad sincs, hogyan jutsz el Gombaszögre? Ha az utolsó kérdésre is igen a válaszod, akkor elképzelhető, hogy még nem hallottál a telekocsi-kezdeményezésről. Pedig könnyen lehetséges, hogy idén így jutsz el kedvenc nyári táborodba…

A Felvidéki Telekocsi egy közösségi kezdeményezés, online stoppolás. Egy Facebook-csoportban találják meg egymást azok az utazni vágyók, akiknek az autójában még van szabad hely, és azok, akik szintén ugyanoda utaznak, és autóval (más autójával) szeretnének menni.

telekocsi

Nos, az úticél adott, már csak azt kell beírnod a csoportba, hogy honnan mész, és hogy utast vagy autót keresel-e. Az út ellendíjazásában (benzinköltség, egy sör vagy akár csak egy „köszönöm”) az útitársaddal egyezel meg.

Vigyázat! Akár életre szóló barátságok is születhetnek ezen a módon!

Ha mégis inkább tömegközlekednél, akkor sem lehetetlen az idejutás. Rozsnyóig (Rožňava) vagy Pelsőcig (Plešivec) elmehetsz vonattal, és mindkét helyről egyenes buszjárat visz Szalócig (Slavec). Itt pedig a Gombaszögi-barlang (Gombasecká jaskyňa) nevű megállón kell leszállnod, hogy épp a tábor bejáratánál találd magad.

Ha pedig szereted az utolsó pillanat varázsát, és még nem váltottad meg a jegyed, ma még mindig megteheted, ha ide kattintasz.

Hozzászólások

comments powered by Disqus