Gombaszög legszebb pajtája

Szerző: Mucha Dorka

Hamarosan elkészül Gombaszög első pajtája, egészen pontosan a PajtaSzínház, melyben a Gombaszögi Nyári Tábor alatt a Gurigongo Symposium programjait láthatjuk majd.

Minden évben különleges színfoltja a tábornak a „szalmaszínház”, ami – ha még emlékeztek – pár szalmabálával kezdődött, majd évről évre gyarapodott, egyre nagyobbá vált és rendes színház formát is öltött. Idén a szalmát lecserélték, és egy csodaszép és hatalmas pajtába költöznek. A program idén is változatos, koncert, felolvasás, színdarabok, bábszínház, slam poetry, tényleg minden lesz. Íme a program!

cakopajta Így nézett ki a pajta lebontása Cakón.

Akik már a nulladik napon ott lesznek a táborban, egy koncertet láthatnak és hallhatnak a Pajtában: itt fog ugyanis fellépni a Korai Acoustic, pontosan éjfélkor. Őket már biztosan ismeritek, a Korai Öröm egyik formációjáról van szó.

A tábor első napján, szerdán délután háromkor a Gurigongo KultúrKommandó tálalásában ismerkedhettek meg a kortárs drámairodalom legjavával egy felolvasás keretein belül. Egy kis kofolányi szünettel később, hatkor fog kezdődni Benkő Géza produkciója. Soóky László ¬¬A nagy (cseh)szlovákiai magyar csend-jét fogja előadni.

A csütörtök egy kis muzsikával kezdődik, Lóci játszik, talán így kiheveri mindenki a másnapot. Délután a Gombaovi nagy örömére Fabók Mancsi Bábszínháza foglalja el a színpadot, akik A székely menyecske meg az ördög című előadással érkeznek majd. Miután a Gombaovi elment aludni, kezdődik is Szirmai Melinda és az E-Mancik előadása Szomjas férfiak sört isznak helyettem címmel, és a sokatmondó „Versek, dalok, monológok, arról, hogy jártunk – nem jártunk férfiakkal” alcímmel. Szóval minden bizonnyal jól szórakozik majd minden nő, aki már... beszélt férfival, de azoknak a megtört férfiszíveknek is ajánljuk, akik szeretnék megérteni a női lélek titkait.

A harmadik napon, tehát pénteken is megy a muzsika másnapra. Nem csak a Halott Pénz jön Pécsről az idén zenélni, aznap cseRihannákat is hallgathattok. Később egy izgalmas program, az Autósmese, avagy Toda, Berci és a Csodamerci _látható és hallható, akiket a Mentőcsónak Egység fog követni. Amikor a _Menekülj okosan? – MigrAction címet látjátok a programban, akkor ne egy elsősegélynyújtó, pánikkezelő, földrengéseseténhovafussak agytágításra gondoljatok, mert ez egy interaktív színházi társasjáték. A legutóbbi mélyszegénységről szóló darab után most megint egy nagyon aktuális problémát dolgoznak fel, igazi must see program. Négy család fog menekülni, mert a falujukat elpusztította egy polgárháború.

program

Szombatra már igazán indokolttá válik az a másnapos muzsika, amit a JVV nemkomplett fog nekünk prezentálni, vagyis az énekesnőt, Bokor Rékát és egy hangszeres felállást hallhatunk. Utána, amikorra már nagyjából sikerült a péntek estét kiheverni, kezdődnek a Pozsonyi mesék Garajszki Margittal. Este hattól pedig a Nézőművészeti kft 7 Manna ¬Soha senkinek c. darabját láthatjátok, melynek központi témája a gyerekmolesztálás.

És természetesen, hát persze, nyilván, hogy is maradhatna ki idén a Slam Poetry? Az első slam szekció pénteken éjjel fog futni PiroskarikásSlam címen, majd a szombati napon megjelenik a híres- hírhedt Slam Poetry Felvidék. Lesz slamszűztelenítés, ha hozol szöveget, és garantáltan jól szórakozol, még az is lehet, hogy gondolkodni is fogsz pár pillanatig, ha meghallgatod a szövegeket, szóval nagyon nem kéne kihagyni.

A hetet egy levezető Istentisztelet zárja majd.

A pajtát egyébként egy hatfős villámbrigád költöztette át nekünk Cakó községből Gombaszögre. A pajtát az eredeti helyén elemeire bontották, majd Gombaszögön hihetetlen munkával újra felépítették. Nagyobb, mint a korábbi szalmaszínház, 150-200 fő is elférhet benne a szervezők szerint. A színházat továbbra is a Gurgingo Symposium Polgári Társulás üzemelteti, tehát a megszokott, minőségi programokra és a közvetlen, baráti hangulatra számíthatunk.

gombapajta Ez a fotó már Gombaszögön készült. Drukkoljatok, hogy a brigád az utolsó cserép felrakásával is elkészüljön a táborig! A brigádhoz egyébként még mindig lehet csatlakozni, részletek itt.

Akarod látni, hogy bontották le a pajtát? Akkor kattints ide!

Ja, igen… répa, retek, GYERTEK!

Hozzászólások

comments powered by Disqus