Vegyél részt te is Gombaszög építésében!

Szerző: Stubendek Attila

Gombaszög idén visszatér az ősi helyszínre, a Szalóc melletti gombaszögi völgybe, folytatva a művelődési táborok több évtizedes hagyományát. A helyszín felújítását már megkezdtük, most hozzád fordulunk segítségért: kedvezményes építőanyagra kérünk felajánlásokat, természetesen meghálálva a támogatást.

A völgy

A tavasz beálltával a gombaszögi völgyben hivatalosan is elkezdődött a szezon, ami az esetünkben rengeteg munkát is jelent. Tereprendezés, erdőtakarítás, festés, víz- és villanyhálózat kiépítése, padok, új vizesblokk telepítése – ezek mind megoldásra váró feladatok. A célunk egy, az állami struktúráktól független, alternatív találkozóhely és turisztikai információs központ létrehozása a gömör-tornai karszt szívében, amely elősegítené a felvidéki magyarok és a Magyarországról érkező turisták dél- gömöri ellátását, a programkínálat fejlesztését, és az ott található látványosságok megismertetését.

A terv

Várjuk ezért azon szlovákiai magyar vállalkozók felajánlását, akik reklámfelületért és emléktábláért cserében tudnának kedvezményes áron épületfát, pléhtetőt, vezetékeket, saluzókockát, csempét felajánlani, munkagépet kölcsönözni. A támogatók jelentkezését az info@gombaszog.sk címen várjuk.

A Gombaszögi Nyári Tábor tíz év után költözik el a krasznahorkai helyszínről a szintén Rozsnyó járásbéli Gombaszögre. A tábor már hagyományosan július harmadik hetében, július 12 és 18. között lesz. Jegyet már lehet venni a honlapunkon, és ahogy tavaly, ezévben is két régió, a Lévai és a Tőketerebesi járások lakói ingyenes belépőt kapnak, és a régi motorosok szintén kedvezményes hetijegyet válthatnak. A táborral kapcsolatos információkért a facebook oldalunkat is érdemes követni!

Hozzászólások

comments powered by Disqus