Teljes program

Hétfő

20:00 Folkszöglet Táncház Kísér Nagy Csomor András és zenekara
20:30 Kocsmakert Bohemian Betyars koncert
22:30 Kocsmakert Transnomad koncert

Kedd

16:00 Folkszöglet Tánctanítás Kísér Nagy Csomor András és zenekara
19:00 Folkszöglet Rendhagyó Prímástalálkozó A Rendhagyó Prímástalálkozóban a magyar zenei élet kimagasló egyéniségei muzsikálnak együtt, akik ugyan különböző zenei műfajokat képviselnek, közös zenei anyanyelvük azonban a magyar népzene. A zenekar tagja a hegedűvirtuóz Pál István Szalonna, az egyedülálló stílusban hegedülő Vizeli Balázs, Balogh Kálmán (cimbalom), Bede Péter (szaxofon), Doór Róbert nagybőgős, Mester László brácsás, a „koncertmester” pedig a komoly- és népzenét egyaránt magas szinten művelő Lakatos Róbert. A Prímástalálkozó két kiváló énekesnője: Herczku Ágnes és Korpás Éva.
19:00 Szifon terasz Amadinda koncert
20:30 Csemadok Stage Majka koncert
20:30 Szifon terasz Abigél koncert
20:30 Folkszöglet A Várhosszúréten zajló zenész mesterkurzus fiatal növendékeinek bemutatkozása
21:30 Kocsmakert Csaknekedkislány koncert
22:00 Szifon terasz Flashjet koncert
22:30 Folkszöglet Cimbaliband - Recycle koncert Danics Dóra X-faktor győztes énekesnővel Kilenc nagylemez után is töretlenül száguld a Cimbaliband cimbalom meghajtásos tandembiciklije. A Cimbaliband zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal, A banda tagjainak jelentős népzenész múltja van, így a Cimbaliband “boszorkány konyhájában” a gyökerektől merített autentikus zenéből kiindulva készülnek a fogások. A zenei csemegéket pedig úgy tálalják elénk, hogy a dalok alapját egy igen különleges hangszer, a cimbalom alkotja, megfűszerezve egy kis jazz-el, latin zenével, balkáni ritmusokkal.
23:00 Kocsmakert Kaukázus koncert
23:00 Folkszöglet Táncház Az éjszakai táncházban Nagy Csomor András és zenekara muzsikál

Szerda

16:00 Folkszöglet Tánctanítás Kísér Nagy Csomor András és zenekara
19:00 Folkszöglet Lakatos Róbert és a RÉV zenekar koncertje Korábbi színházi munkákból inspirálódva alkották meg öt év után a Rév zenekar negyedik lemezét. Hallhatók rajta olyan dallamok, amelyek a Nemzeti Színház Körhinta és a Fitos Dezső Társulat Pisztráng című darabjaiban csendültek fel, ezek mindegyikét a Rév zenekar arculatához illesztették. A koncerten olyan muzsikák is hallhatóak, amelyeket kifejezetten autentikus formában szólaltatnak meg. A zenei folyamban híres felvidéki népdalok hangoznak el bejárva ezt az egész területet: a kelet-szlovákiai Bodrogközből indulva el és Abaújszinán, Gömörön, Vág–Garam-közön, Zoboralján, Mátyusföldön át a Csallóközbe érve.
20:30 Szifon terasz Noemo koncert
20:30 Csemadok Stage Leander Kills koncert
21:00 Folkszöglet Michal Noga Band kocnert A Michal Noga Band tagjai Szlovákia különböző régióiból származnak. Zenei inspirációjuk fő forrása a szlovák, magyar és román archaikus, hagyományos népzene. A zenekar vezetője, Michal Noga hegedűművész, Szlovákia egyik legismertebb prímása, aki produkcióit a szlovák zene tradicionális értelmezésére építi. A zenekar a neves szlovákiai fesztiválok egyik legismertebb formációja.
21:30 Kocsmakert Estendon koncert
22:00 Szifon terasz Loyal koncert
22:15 Csemadok Stage Follow the Flow koncert
23:00 Folkszöglet A Csángálló zenekar koncertje A Csángálló Zenekar 2009-ben alakult, jelenlegi felállásukban 2014 óta játszanak, immár nemzetközivé téve az együttes összetételét. Zenei anyanyelvüknek a gyimesi és moldvai csángók népzenéjét tekintik, melyre építkezvén folyamatosan tágítják érdeklődési körüket, repertoárjukat és hangszeres tudásuk határait.
23:30 Kocsmakert Anima Sound System
0:00 Folkszöglet Táncház Az éjszakai táncházban Nagy Csomor András és zenekara muzsikál

Csütörtök

16:00 Folkszöglet Tánctanítás Kísér a Csángálló zenekar valamint a Parapács zenekar
19:00 Folkszöglet Moldvai táncház és koncert a Tindiával A Tindia zenekar 2015 júniusában alakult fiatal zenészekből, akik már régóta foglalkoznak népzenével. A közös érdeklődés és barátság által is összefűződő banda főként moldvai népzenét játszik.
20:00 Folkszöglet Mesekocsma felnőtteknek Mesemondók: Bukovics János és Pintér Zsolt
20:30 Csemadok Stage Road koncert
20:30 Szifon terasz The Butchers koncert
21:00 Kocsmakert Odett koncert
21:00 Folkszöglet Kaschauer Klezmer Band A zenekar elsődleges célja a népzenei és komoly zenei elemekkel gazdagított kelet európai klezmer zene interpretálása. A zenei stílusuk és repertoárjuk kialakításánál nagy szerepet játszottak az híres európai (amszterdami, pozsonyi, budapesti, krakkói) és ameriai klezmer zenekarok felvételei. A Kaschauer Klezmer Band repertoárjában különböző balkáni, orosz és arab klezmer dallamok változatai hallhatóak – a polkától kezdve a keringőn keresztül egészen a nagyon gyors táncritmusokig és mindez át van itatva a kelet szlovákiai folklór hagyományával és érzéseivel is.
22:15 Szifon terasz Renton and the Error Jam koncert
22:15 Csemadok Stage Intim Torna Illegál koncert
23:00 Folkszöglet A Parapács zenekar koncertje 2012-ben a Parapács zenekar megnyerte a „Fölszállott a páva” televíziós népzenei és néptánc tehetségkutató verseny zenekari kategóriáját. Azóta számtalan helyen (itthon és külföldön) öregbítik az autentikus magyar népzene által hagyományaink értékeit. 2014-ben megjelent első hanglemezük, a Bëbocsātlak, melyen autentikus felvidéki népzenét lehet hallani. A hazai és nemzetközi fellépések és díjazások között a legbüszkébbek arra, hogy 2015-ben közös koncertet adhattak a Magyar Nemzeti Filharmonikusokkal, Kocsis Zoltán vezényletével „Csak tiszta forrásból” címmel. A színpadi előadás mellett elkötelezettek az mellett, hogy a népzene mulattató és a néphagyományok közösségteremtő funkcióját átmentsék a „mi időnk” világába.
23:30 Kocsmakert Alvin és a mókusok
0:00 Folkszöglet Táncház Az éjszakai táncházban a Cságálló Zenekar és a Parapács zenekar muzsikál
0:00 Szifon terasz Arizona koncert

Péntek

16:00 Folkszöglet Tánctanítás Kísér a Varjos zenekar
19:00 Folkszöglet Mesekocsma felnőtteknek Mesemondók: Bukovics János és Pintér Zsolt
20:00 Folkszöglet A Varjos zenekar koncertje A Varjos zenekar 2003 őszén alakult Párkányban. Céljául a Kárpát-medence népi kultúrájának bemutatását tűzte ki, a XX. századi népzenei gyűjtések, illetve saját tapasztalataik alapján.
20:30 Szifon terasz Endorfin koncert
20:30 Csemadok Stage Jóvilágvan koncert
21:30 Kocsmakert Ricsardgír
22:00 Folkszöglet A Khamoro Budapest Band koncertje A zenekar célja a magyarországi és közép-európai, autentikus cigány kultúra gyűjtése, megőrzése, áthagyományozása, színpadra állítása; de ezzel együtt XXI. századi, modern gondolkodású világpolgárokként betekintést nyújtanak a távolabb élő cigányság zenei és tánckultúrájába is. Műsorukon egyaránt szerepelnek szatmári és dunántúli hallgatók, pergetők és táncnóták, vagy erdélyi, szerb és orosz cigány dallamok és táncok; ezt egészíti ki a makedón és keleti hastánc, az indiai és a flamenco koreográfiák. Az utóbbi időkben modern, tematikus összeállításokkal is sikeresen próbálkoznak. Az együttes ars poeticájára nézve teljes mértékben találó a Khamoro (Nap,Napsugár) elnevezés, hiszen egyfajta hitvallásuk az, ami a cd-k borítóján is áll: “A Nap életelem, számunkra a cigány kultúra is az!”
22:00 Szifon terasz Toolon Tool koncert
22:15 Csemadok Stage Rúzsa Magdi koncert
23:30 Kocsmakert Skaar kocnert
0:00 Folkszöglet Táncház Az éjszakai táncházban a Varjos zenekar muzsikál

Szombat

21:30 Csemadok Stage István a király rockopera
22:00 Folkszöglet Besh o Drom koncert Az 1999-ben alakult zenekar (nevük jelentése lován’ nyelven: “Üld meg az utat”) viharos sebességgel robbant be a köztudatba Semmivel sem összetéveszthető hangzásviláguk stílusteremtőnek bizonyult. Zenéjükben különböző kelet-európai és balkáni kultúrákból (magyar, cigány, román, szerb, bolgár, stb.) kiemelt népzenei elemek tudatos ötvözete találkozik saját dallam- és ritmusvilágukkal, kel új életre, és alkot önálló egységet.
23:00 Kocsmakert Anna and The Barbies koncert
23:45 Szifon terasz Armida koncert
1:00 Kocsmakert Trapéz koncert