Mi is ez a tábor?

Találkozóhely

A felvidéki fiatalságnak

Fesztivál

Zenekarokkal és DJ-kkel

Szabadegyetem

550+ programmal

Csapatjátékok

Egységben az erő!

Hat nap

Július 16-21.

Gombaszög

Gombaszögi kemping

Életérzés

Verebek a jegenyefán

Hol lesz?

A Gombaszögi Nyári Tábor helyszíne a gombaszögi kemping.

Gombaszög Szalóc településrésze, Gömörben, a Sajó-völgyében, a Szilicei-fennsík lábánál fekszik. A településrész mára elnéptelenedett, neve mégis ismerősen cseng a legtöbbünk fülében az ifjúsági találkozóknak, illetve a cseppkőbarlangnak köszönhetően. Utóbbit az UNESCO világörökségnek nyilvánította, érdekesség, hogy a barlangban találhatóak a Föld leghosszabb szalmacseppkövei. A táborhely felett elterülő Szilicei-fennsíkot nemzeti parknak nyilvánították.

Hogy jutok oda?

Tömegközlekedés

Menetrend szerinti buszokkal Rozsnyóról (Rožňava), Pelsőcről (Plešivec), Kassáról (Košice) vagy Szepsiből (Moldava nad Bodvou) lehet megközelíteni a kempinget. A legközelebbi vasútállomás Rozsnyón illetve Pelsőcön található, ahová Pozsonyból és Kassáról járnak gyorsvonatok. Bővebb információkért és pontos menetrendekért látogass el cp.sk portálra, vagy használd a keresőnket!Autó, bicikli, stopp

Gombaszög Rozsnyótól kilenc kilométerre található, a Tornaljára, illetve Rimaszombatba vezető főút mentén. A tábornak otthont adó autókemping a Szilice felé vezető út mentén, a Gombaszögi barlang bejáratánál található. Az autóval érkezők a tábor melletti parkolót használhatják a regisztrációt követően. A kemping területe teljesen autómentes, viszont a kerékpáros közlekedés megengedett.

A tábor GPS koordinátái a következők: 48.563772; 20.466542.

Mit fogok enni és inni?

A tábor büféiben frissítőket, szeszes italokat, hideg és meleg ételeket kínálunk. Fontos változás az előző évekhez képest, hogy megszűnik a lecsópasz intézménye, helyette viszont változatosabb, viszont továbbra is pénztárcabarát reggeli és estebéd menüvel bővül a kínálatunk. Az étlapon szereplő ételek közé tartozik a gírosz, a csirkemell, a szőgyéni kemencés lepény, valamint lángos többféle feltéttel és egyéb klasszikus fesztiváli ételek. Gondoltunk a vegetáriánusokra is, akik választhatnak a rántott sajt és a hús nélküli pizzák közül.

A tábor területén üzemel egy non-stop kocsma, ahol mindenféle nedűhöz hozzá lehet jutni. A Szifon pedig többféle házi szörppel és kávéval várja a kempingben bóklászókat.

Étkezés

Hol fogok aludni?

Sátrak

Sátorozás a tábor területén

A tábor területén sátorban vagy lakókocsiban lehet éjszakázni az arra kijelölt területeken. A kemping elhelyezkedése miatt célszerű felkészülni hidegebb éjszakákra is. Minden sátor után sátordíjat kell fizetni a tábor teljes idejére, a lakókocsisoknak 30€. A sátordíj egységes, függetlenül a sátor méretétől, célszerű tehát többen lakni egy sátorban.

Egyéb fontos tudnivalók

18 éven aluliak

15 éven aluliaknak a tábor látogatása csak szülői/törvényes képviselői felügyelet mellett ajánlott! Ha már elmúltál 15 éves, és a nulladik napon (július 11.) még nem töltötted be a 18-at, akkor csak egy kinyomtatott és aláírt szülői/törvényes képviselői beleegyezéssel engedhetünk be a tábor területére. Ezt a dokumentumot itt tudod letölteni, de internetes jegyelővétel esetén automatikusan hozzácsatoljuk a jegyedhez. A tábori szabályzat bizonyos pontokban külön kitér a kiskorúakra, tehát érdemes azt áttanulmányozni. Ide kattintva meg is tekintheted!
A legkisebbeket a Gombaovi várja, ahol szakképzett óvónénik mellett a csemeték is pompásan szórakozhatnak, amíg a szülők a tábor előadásait és koncertjeit élvezik.

18 év alatt

Tábori szabályzat

A táborban tartózkodáshoz és mindenki biztonsága érdekében lefektettünk bizonyos szabályokat. Ezek elfogadása és betartása mindenkinek kötelező a szabályszegés akár kizárást is vonhat maga után!

Fő a biztonság

A tábort idén is profi két- és négylábú biztonsági őrök őrzik és védik majd, valamint a rend őrei is a közelben (Rozsnyó) tanyáznak. Az esetleges rosszullétet, könnyebb sérüléseket és egyéb egészségügyi panaszokat tábororvosunk a nap 24 órájában kezeli, de komolyabb probléma esetén a rozsnyói kórház csupán tíz perc autóval.

 
18 év alatt

Internet-hozzáférés

A gombaszögi kemping érintetlen szépsége egyben azt jelenti, hogy a tábornak otthont adó völgybe csak igen sovány mobil-térerő jut be. Könnyen előfordulhat, hogy telefonoddal egy magasabb pontra kell sétálnod, ha zavartalanul szeretnél telefonálni. A mobil internet pedig ezen a vidéken viszonylag ritka jelenség, bár mindez nagyban függ attól, milyen szolgáltatód van. A teljes képhez hozzá tartozik, hogy a probléma megoldásán közvetlenül a mobilszolgáltatókkal közösen dolgozunk.

A tábor területén több vezeték nélküli hálózatot is működtetünk, de ezek nem mindegyike biztosít internet-hozzáférést. Legtöbbjük valamilyen belső adattovábbításra (képek, videók, statisztikák) vagy pedig a sajtósoknak van fenntartva. Sajnos a környék gyenge internetes lefedettsége miatt nem tudjuk garantálni, hogy a felesleges sávszélességünk lérhető legyen mindenki számára, de igyekszünk ezt megoldani.

Internet-hozzáférés

Csatlakozz csapatunkhoz!

Légy te is Gombaszög csapatának a része! Ha szívesen dolgoznál együtt több mint száz önkéntessel, ha szeretnél hozzájárulni Gombaszög és így a felvidéki fiatalság fejlődéséhez és feltöltődéséhez, írj nekünk az infogombaszog.sk címre! Kérjük, pár sorban foglald össze, ki vagy, honnan jöttél, mihez értesz, és mi az, amiben szívesen tevékenykednél.

Gombaszög erejét a több mint kéttucatnyi társszervező civil szervezet adja, akik szerepet vállalnak a programok létrehozásában, a tábor lebonyolításában, vagy a felépítésében. Ha egyesületetekkel, polgári társulásotokkal vagy bármilyen más szerveződésetekkel csatlakoznátok Gombaszög csapatához, írjatok az infogombaszog.sk címre egy rövid bemutatkozást, és pár sort arról, mihez tudnátok hozzájárulni!

A rendezvényen számos szolgáltatást külső partnerekkel végzünk. Ha árusként szeretnél jelentkezni, kérlek, írj a infogombaszog.sk címre

Csapat

Bővebb információk

Nászaly Gábor

Nászaly Gábor

Főszervező

Nászaly Gábor

Orosz Örs

Orosz Örs

Infrastruktúra

Orosz Örs

Bárczi Laura

Bárczi Laura

Médiasátor

Bárczi Laura

Stubendek Attila

Stubendek Attila

Informatika, jegyek

Stubendek Attila

  • +421 905 786 649
  • +36 20 3789 720
  • Sajtószoba
Horváth Rebecca

Horváth Rebecca

Booking manager

Horváth Rebecca

  • +421 908 726 089