Mi is ez a tábor?

Találkozóhely

A felvidéki fiatalságnak

Fesztivál

Zenekarokkal és DJ-kkel

Szabadegyetem

550+ programmal

Csapatjátékok

Egységben az erő!

Hat nap

Július 16-21.

Gombaszög

Gombaszögi kemping

Életérzés

Verebek a jegenyefán

Hol lesz?

A Gombaszögi Nyári Tábor helyszíne a gombaszögi kemping.

Gombaszög Szalóc településrésze, Gömörben, a Sajó-völgyében, a Szilicei-fennsík lábánál fekszik. A településrész mára elnéptelenedett, neve mégis ismerősen cseng a legtöbbünk fülében az ifjúsági találkozóknak, illetve a cseppkőbarlangnak köszönhetően. Utóbbit az UNESCO világörökségnek nyilvánította, érdekesség, hogy a barlangban találhatóak a Föld leghosszabb szalmacseppkövei. A táborhely felett elterülő Szilicei-fennsíkot nemzeti parknak nyilvánították.

Hogy jutok oda?

Tömegközlekedés

Menetrend szerinti buszokkal Rozsnyóról (Rožňava), Pelsőcről (Plešivec), Kassáról (Košice) vagy Szepsiből (Moldava nad Bodvou) lehet megközelíteni a kempinget. A legközelebbi vasútállomás Rozsnyón illetve Pelsőcön található, ahová Pozsonyból és Kassáról járnak gyorsvonatok. Bővebb információkért és pontos menetrendekért látogass el cp.sk portálra, vagy használd a keresőnket!Autó, bicikli, stopp

Gombaszög Rozsnyótól kilenc kilométerre található, a Tornaljára, illetve Rimaszombatba vezető főút mentén. A tábornak otthont adó autókemping a Szilice felé vezető út mentén, a Gombaszögi barlang bejáratánál található. Az autóval érkezők a tábor melletti parkolót használhatják a regisztrációt követően. A kemping területe teljesen autómentes, viszont a kerékpáros közlekedés megengedett.

A tábor GPS koordinátái a következők: 48.563772; 20.466542.

Mit fogok enni és inni?

A tábor büféiben frissítőket, szeszes italokat, hideg és meleg ételeket kínálunk. Fontos változás az előző évekhez képest, hogy megszűnik a lecsópasz intézménye, helyette viszont változatosabb, viszont továbbra is pénztárcabarát reggeli és estebéd menüvel bővül a kínálatunk. Az étlapon szereplő ételek közé tartozik a gírosz, a csirkemell, a szőgyéni kemencés lepény, valamint lángos többféle feltéttel és egyéb klasszikus fesztiváli ételek. Gondoltunk a vegetáriánusokra is, akik választhatnak a rántott sajt és a hús nélküli pizzák közül.

A tábor területén üzemel egy non-stop kocsma, ahol mindenféle nedűhöz hozzá lehet jutni. A Szifon pedig többféle házi szörppel és kávéval várja a kempingben bóklászókat.

Étkezés

Hol fogok aludni?

Sátrak

Sátorozás a tábor területén

A tábor területén sátorban vagy lakókocsiban lehet éjszakázni az arra kijelölt területeken. A kemping elhelyezkedése miatt célszerű felkészülni hidegebb éjszakákra is. Minden sátor után sátordíjat kell fizetni a tábor teljes idejére, a lakókocsisoknak 30€. A sátordíj egységes, függetlenül a sátor méretétől, célszerű tehát többen lakni egy sátorban.

Egyéb fontos tudnivalók

18 éven aluliak

15 éven aluliaknak a tábor látogatása csak szülői/törvényes képviselői felügyelet mellett ajánlott! Ha már elmúltál 15 éves, és a nulladik napon (július 11.) még nem töltötted be a 18-at, akkor csak egy kinyomtatott és aláírt szülői/törvényes képviselői beleegyezéssel engedhetünk be a tábor területére. Ezt a dokumentumot itt tudod letölteni, de internetes jegyelővétel esetén automatikusan hozzácsatoljuk a jegyedhez. A tábori szabályzat bizonyos pontokban külön kitér a kiskorúakra, tehát érdemes azt áttanulmányozni. Ide kattintva meg is tekintheted!
A legkisebbeket a Gombaovi várja, ahol szakképzett óvónénik mellett a csemeték is pompásan szórakozhatnak, amíg a szülők a tábor előadásait és koncertjeit élvezik.

18 év alatt

Tábori szabályzat

A táborban tartózkodáshoz és mindenki biztonsága érdekében lefektettünk bizonyos szabályokat. Ezek elfogadása és betartása mindenkinek kötelező a szabályszegés akár kizárást is vonhat maga után!

Fő a biztonság

A tábort idén is profi két- és négylábú biztonsági őrök őrzik és védik majd, valamint a rend őrei is a közelben (Rozsnyó) tanyáznak. Az esetleges rosszullétet, könnyebb sérüléseket és egyéb egészségügyi panaszokat tábororvosunk a nap 24 órájában kezeli, de komolyabb probléma esetén a rozsnyói kórház csupán tíz perc autóval.

 
18 év alatt

Internet-hozzáférés

A gombaszögi kemping érintetlen szépsége egyben azt jelenti, hogy a tábornak otthont adó völgybe csak igen sovány mobil-térerő jut be. Könnyen előfordulhat, hogy telefonoddal egy magasabb pontra kell sétálnod, ha zavartalanul szeretnél telefonálni. A mobil internet pedig ezen a vidéken viszonylag ritka jelenség, bár mindez nagyban függ attól, milyen szolgáltatód van. A teljes képhez hozzá tartozik, hogy a probléma megoldásán közvetlenül a mobilszolgáltatókkal közösen dolgozunk.

A tábor területén több vezeték nélküli hálózatot is működtetünk, de ezek nem mindegyike biztosít internet-hozzáférést. Legtöbbjük valamilyen belső adattovábbításra (képek, videók, statisztikák) vagy pedig a sajtósoknak van fenntartva. Sajnos a környék gyenge internetes lefedettsége miatt nem tudjuk garantálni, hogy a felesleges sávszélességünk lérhető legyen mindenki számára, de igyekszünk ezt megoldani.

Internet-hozzáférés

Csatlakozz csapatunkhoz!

Légy te is Gombaszög csapatának a része! Ha szívesen dolgoznál együtt több mint száz önkéntessel, ha szeretnél hozzájárulni Gombaszög és így a felvidéki fiatalság fejlődéséhez és feltöltődéséhez, írj nekünk az infogombaszog.sk címre! Kérjük, pár sorban foglald össze, ki vagy, honnan jöttél, mihez értesz, és mi az, amiben szívesen tevékenykednél.

Gombaszög erejét a több mint kéttucatnyi társszervező civil szervezet adja, akik szerepet vállalnak a programok létrehozásában, a tábor lebonyolításában, vagy a felépítésében. Ha egyesületetekkel, polgári társulásotokkal vagy bármilyen más szerveződésetekkel csatlakoznátok Gombaszög csapatához, írjatok az infogombaszog.sk címre egy rövid bemutatkozást, és pár sort arról, mihez tudnátok hozzájárulni!

A rendezvényen számos szolgáltatást külső partnerekkel végzünk. Ha árusként szeretnél jelentkezni, kérlek, írj a infogombaszog.sk címre

Csapat

Bővebb információk

Nászaly Gábor

Nászaly Gábor

Főszervező

Nászaly Gábor

Orosz Örs

Orosz Örs

Infrastruktúra

Orosz Örs

Borka Péter

Borka Péter

Programigazgató, árusok

Borka Péter

  • +421 910 180 520
Fehér Tamás

Fehér Tamás

Médiasátor

Fehér Tamás

Stubendek Attila

Stubendek Attila

Informatika, jegyek

Stubendek Attila

  • +421 905 786 649
  • +36 20 3789 720
  • Sajtószoba
Horváth Rebecca

Horváth Rebecca

Booking manager

Horváth Rebecca

  • +421 908 726 089