Mi is ez a tábor?

Találkozóhely

A felvidéki fiatalságnak

Fesztivál

Zenekarokkal és DJ-kkel

Szabadegyetem

250+ programmal

Csapatjátékok

Értékes nyereményekért

Partybuszok

Nyugatról és keletről is

Hat nap

Július 10-16.

Gombaszög

Gombaszögi kemping

Életérzés

Verebek a jegenyefán

Hol lesz?

A Gombaszögi Nyári Tábor helyszíne a gombaszögi kemping.

Gombaszög Szalóc településrésze, Gömörben, a Sajó-völgyében, a Szilicei-fennsík lábánál fekszik. A településrész mára elnéptelenedett, neve mégis ismerősen cseng a legtöbbünk fülében az ifjúsági találkozóknak, illetve a cseppkőbarlangnak köszönhetően. Utóbbit az UNESCO világörökségnek nyilvánította, érdekesség, hogy a barlangban találhatóak a Föld leghosszabb szalmacseppkövei. A táborhely felett elterülő Szilicei-fennsíkot nemzeti parknak nyilvánították.

Hogy jutok oda?

Partybusz

Partibuszok

Kezdődjön a buli már otthon! Foglalj helyet a Nyugat-Szlovákiából vagy a Bodrögköz-Ung-vidékről induló partibuszok egyikére! A VíziBusz nevű járat Komáromból a Duna mellett, Párkányon át halad Gombaszögig, a felfedező KolomBusz Somorjáról közlekedik Dunaszerdahelyen és Érsekújváron keresztül. A keleti BamBusz pedig Királyhelmecről indul, tesz egy vargabetűt Nagykapos felé, és onnan fordul Gömör irányába! A buszok a jelzett állomásokon, megfelelő mennyiségű igény esetén más, útba eső helyen is megállnak. A nyugati buszok ára 26€, a keletié 14€ oda-vissza. A járatok odafelé a nulladik napon (július 10., hétfő) indulnak, és a tábor utáni reggel (július 16, vasárnap) térnek vissza. A pontos menetrend a tábor közeledtével kerül nyilvánosságra.

Tömegközlekedés

Menetrend szerinti buszokkal Rozsnyóról (Rožňava), Pelsőcről (Plešivec), Kassáról (Košice) vagy Szepsiből (Moldava nad Bodvou) lehet megközelíteni a kempinget. A legközelebbi vasútállomás Rozsnyón illetve Pelsőcön található, ahová Pozsonyból és Kassáról járnak gyorsvonatok. Bővebb információkért és pontos menetrendekért látogass el cp.sk portálra, vagy használd a keresőnket!

 

Autó, bicikli, stopp

Gombaszög Rozsnyótól kilenc kilométerre található, a Tornaljára, illetve Rimaszombatba vezető főút mentén. A tábornak otthont adó autókemping a Szilice felé vezető út mentén, a Gombaszögi barlang bejáratánál található. Az autóval érkezők a tábor melletti parkolót használhatják a regisztrációt követően. A kemping területe teljesen autómentes, viszont a kerékpáros közlekedés megengedett.

A tábor GPS koordinátái a következők: 48.563772; 20.466542.

Mit fogok enni és inni?

A tábor büféiben frissítőket, szeszes italokat, hideg és meleg ételeket kínálunk. A Lecsópasz, azaz a kajajegy magába foglalja a napi egyszeri reggelit és estebédet, az ára 15 euró. Az étlapon szereplő ételek közé tartozik a gírosz, a csirkemell, a szőgyéni kemencés lepény, valamint lángos többféle feltéttel és egyéb klasszikus fesztiváli ételek. Gondoltunk a vegetáriánusokra is, akik választhatnak a rántott sajt és a hús nélküli pizzák közül.

A tábor területén üzemel egy non-stop kocsma, ahol mindenféle nedűhöz hozzá lehet jutni. A Szifon pedig többféle házi szörppel és kávéval várja a kempingben bóklászókat. Mindezek mellett fellelhető a tábor területén egy boltocska is, ami G-pont névre hallgat: alapvető élelmiszertől mindenféle hasznos dolog kapható benne.

Étkezés

Hol fogok aludni?

Sátrak

Sátorozás a tábor területén

A tábor területén sátorban vagy lakókocsiban lehet éjszakázni az arra kijelölt területeken. A kemping elhelyezkedése miatt célszerű felkészülni hidegebb éjszakákra is. Minden sátor után sátordíjat kell fizetni, melynek ára 2€/nap, a tábor teljes idejére 10€, a lakókocsisoknak 30€. A sátordíj egységes, függetlenül a sátor méretétől, célszerű tehát többen lakni egy sátorban.

Egyéb fontos tudnivalók

18 éven aluliak

15 éven aluliaknak a tábor látogatása csak szülői/törvényes képviselői felügyelet mellett ajánlott! Ha már elmúltál 15 éves, és a nulladik napon (július 10.) még nem töltötted be a 18-at, akkor csak egy kinyomtatott és aláírt szülői/törvényes képviselői beleegyezéssel engedhetünk be a tábor területére. Ezt a dokumentumot itt tudod letölteni, de internetes jegyelővétel esetén automatikusan hozzácsatoljuk a jegyedhez. A tábori szabályzat bizonyos pontokban külön kitér a kiskorúakra, tehát érdemes azt áttanulmányozni. Ide kattintva meg is tekintheted!
A legkisebbeket a Gombaovi várja, ahol szakképzett óvónénik mellett a csemeték is pompásan szórakozhatnak, amíg a szülők a tábor előadásait és koncertjeit élvezik.

18 év alatt

Tábori szabályzat

A táborban tartózkodáshoz és mindenki biztonsága érdekében lefektettünk bizonyos szabályokat. Ezek elfogadása és betartása mindenkinek kötelező a szabályszegés akár kizárást is vonhat maga után!

Fő a biztonság

A tábort idén is profi két- és négylábú biztonsági őrök őrzik és védik majd, valamint a rend őrei is a közelben (Rozsnyó) tanyáznak. Az esetleges rosszullétet, könnyebb sérüléseket és egyéb egészségügyi panaszokat tábororvosunk a nap 24 órájában kezeli, de komolyabb probléma esetén a rozsnyói kórház csupán tíz perc autóval.

 
18 év alatt

Internet-hozzáférés

A gombaszögi kemping érintetlen szépsége egyben azt jelenti, hogy a tábornak otthont adó völgybe csak igen sovány mobil-térerő jut be. Könnyen előfordulhat, hogy telefonoddal egy magasabb pontra kell sétálnod, ha zavartalanul szeretnél telefonálni. A mobil internet pedig ezen a vidéken viszonylag ritka jelenség, bár mindez nagyban függ attól, milyen szolgáltatód van. A teljes képhez hozzá tartozik, hogy a probléma megoldásán közvetlenül a mobilszolgáltatókkal közösen dolgozunk.

A tábor területén több vezeték nélküli hálózatot is működtetünk, de ezek nem mindegyike biztosít internet-hozzáférést. Legtöbbjük valamilyen belső adattovábbításra (képek, videók, statisztikák) vagy pedig a sajtósoknak van fenntartva. Sajnos a környék gyenge internetes lefedettsége miatt nem tudjuk garantálni, hogy a felesleges sávszélességünk lérhető legyen mindenki számára, de igyekszünk ezt megoldani.

Internet-hozzáférés

Bővebb információk

Orosz Örs

Orosz Örs

Főszervező

Orosz Örs

Bauer Ildikó

Bauer Ildikó

Művészeti vezető

Bauer Ildikó

  • +421 905 920 551
  • +36 20 964 5598
Stubendek Attila

Stubendek Attila

Sajtó és hírszolgálat

Stubendek Attila

  • +421 905 786 349
  • +36 20 3789 720
  • Sajtószoba
Kocskovics Péter

Kocskovics Péter

Programkoordinátor

Kocskovics Péter

Szabó Andrea

Izsóf Máté

Jegyelővétel

Izsóf Máté

  • +36 20 547 8113
Török Bianka

Török Bianka

Utazás

Török Bianka

Czímer Gábor

Czímer Gábor

Sajtó és hírszolgálat

Czímer Gábor

Voda Zsófia

Szűcs Éva

Szállás

Szűcs Éva

  • +421 944 421 943
  • +36 30 4551 944