Legfrissebb híreink

Mindenkit vár a Gombamozi!

Szerző: Péter Darányi

Mindenkit vár a Gombamozi!

A koncertek zajától elvonulni vágyóknak és a filmek szerelmeseinek kedvenc helyszíne lesz a LITE-on a pajta mögé felépített Gombamozi. A 2020-as tábor egyik legnagyobb újdonsága, hogy teret ad a filmművészetnek is. Sötétedés után izzítjuk a vetítőgépet és fejest ugrunk a vizuális gyönyörök tengerébe. Este 20:00-tól a legkisebb táborozóknak kedvezünk mesefilmek vetítésével, majd 21:00-kor a Gránátalma színe c. film pörög a vásznon. 22:00-tól Michalangelo Antonioni újhullámos alkotása a Vörös sivatag kerül a műsorra. A legkitartóbbak számára pedig éjféltől vetítjük Jancsó Miklós nagysikerű művét a Szerelmem, Elektra-t.

Olvasd tovább...

Újra megnyitja kapuit a FolkSzöglet

Szerző: Péter Darányi

Újra megnyitja kapuit a FolkSzöglet

Ha valami képes sikerrel felvenni a versenyt a Chill sátorból hajnalig dübörgő drum ’n’ bass-el, akkor az nem más, mint a patakparti pajtából zengő szép muzsikaszó… A mai napon rajtol a FolkSzöglet programsorozata. Idén is lehet számítani koncertekre, táncházra, és néptáncoktatásra is. Ne légy félénk akkor sem, ha botlábúnak érzed magad! Délután 5-től profi tánctanítók foglalkoznak majd a kezdőkkel, tehát a sikerélmény garantált. Nem kisebb nevek húzzák majd a talpalávalót, mint Nagy Csomor András és zenekara, valamint a Csángálló zenekar. Este tíztől éjfélig tart a táncház, ahol máris vagánykodhatsz a délután tanult lépésekkel, majd nótázás kifulladásig. Gyönyörű muzsika, cipőtalpkoptató őrület, és pirkadatig tartó mámoros nótázás… Aki tavaly ellátogatott a FolkSzögletbe, az tudja milyen egy igazi arconpörgős népzenés buli, aki viszont nem, annak a megjelenés kötelező!

Olvasd tovább...

Átadásra került a pelsőci Korona Kórus színpada

Szerző: Czáboczky Szabolcs

Átadásra került a pelsőci Korona Kórus színpada

2014-től a Gombaszögi Nyári Tábor szervezői csapata évről évre az együttműködés újabb szintjeit lépte meg a gömöri komolyzenei formációval. 2020-ban, a Gombaszög Lite-on mérföldkőhöz érkezett ez a kooperáció, mivel a Fekete-patak partján immár állandó helyszínt kapott a kórus, a völgy pedig egy újabb impozáns konstrukcióval bővült. Az eseményt a kórus vezetője, Tömöl Gabriella nyitotta meg, aki elsősorban köszönetet nyilvánított Bokor Réka, Ambrus János és Orosz Örs felé, akik nélkül az új Korona-színpad nem válhatott volna tervből valósággá. Továbbá hangsúlyozta abbéli reményét, hogy ez a felvidéki magyarság közös ügyét is tudja majd szolgálni. Őt követte Orosz Örs, a Gombaszögi Nyári Tábor főszervezője, aki úgyszintén köszöntötte a jelenlévőket, és egy rövid, nosztalgikus hangulatú áttekintést adott a közönségnek Gombaszög és a Korona Kórus kapcsolatáról és közös munkájáról. A színpad végső stádiumát alapkőletételként jellemzi, amely az igényes felvidéki magyar zene terjesztésének misszióját viheti egy lépéssel előrébb. A szalag elvágását követően a kórus 4 különböző...

Olvasd tovább...