Elkezdődött az Év műemléke Szlovákiában c. nagy presztízsű verseny közönségszavazása!

Szerző: Kiss Márton

A mezőny szerfelett erős, mi azonban hiszünk benne, hogy ha összefogunk itt a Felvidéken, akkor a fesztiválunk területén található Andrássy kúriában létrehozott múzeumunk elviheti a közönségdíjat.

Az Andrássy Kúria Gömörben, a Sajó-völgyében, a Szilicei-fennsík lábánál fekvő Gombaszögön található. A Gombaszögi Nyári Tábort is szervező Sine Metu egyesület újjítatta fel 2023-ban és egyesületi múzeumot alakított ki benne.

A felújítás során az épület teljesen új tetőszerkezetet kapott, bal oldala visszakapta az eredeti reneszánsz kifestését és vakolati felületkezelését, jobb oldalán pedig meghagyták az 1764-es rokokó külsőt. Előterében olajozott tölgyfa kocka padlóburkolat található, míg az ajtók és ablakok asztalosmester által készített korhű elemek.

Az Andrássy kúriában üzemelő múzeum földszintjén egy állandó tárlat kap helyet, itt található a pálos kolostor ásatása során fellelt cserépkályha másolat is. Mindezt korabeli berendezés egészíti ki, hogy felidézzük a régmúlt hangulatát.

A szavazás április 2-ig tart, addig 24 óránként 1x tehetjük le a voksunkat a számunkra legkedvesebb műemlék mellet. A végeredményt április 11-én hirdetik ki.

A szavazók közül az alábbi díjak nyerteseit is kisorsolják:

-1 db 400 € értékű üdülési utalvány 2 fő részére az alsókubini Kubínyi kastélyba,

-19 db 40 € értékű meglepetésekkel teli csomag.

Értékmentő csapatunk és a Gombaszögi Nyári Tábor szervezői nevében köszönjük a megosztást és minden leadott szavazatot!

Ide kattintva tudjátok leadni a szavazataitokat.

Hozzászólások

comments powered by Disqus