Mondjuk, kikkel találkozhatsz idén Gombaszögön

Szerző: Nyombaszögi Tári Gábor

Nem döntöttél még, milyen koncertre érdemes elmenni az idei tábor ideje alatt? Bemutatjuk Neked az idei fesztivál néhány húzónevének zenei arculatát, hogy könnyebb legyen a választás.

KEDD 23:00 - Kocsmakert

A 2015-ben alakult Aurevoir zenekar zenei hangzását a kezdetektől igyekszik nem műfaji keretek közé beszorítani. Hangzásvilágukban jelen vannak magyar, cigány, ír és délszláv zenei motívumok is egy kis 60-as évekbeli beatzenével és a francia sanzonvilággal fűszerezve. Tudatosan játszanak a népzene témáival, mert azt vallják, azok örök érvényűek. Ha nem hiszed, járj utána!

SZERDA 21:45 - Kocsmakert

A Slow Village hangzását tekintve a hiphop arany éveit idézi meg. A tagok saját elmondása szerint nem vívtak bandaháborúkat, mégis nagy szerepet töltött be életükben az utca, ami visszaköszön a zenei hangzásukban, míg a szövegeikben már a nyárspolgári intellektusukat csillogtatják. Ha számodra is meghatározó volt ez a műfaj, vagy a mai napig az, ne maradj le a koncertjükről!

SZERDA 21:30 – Csemadok stage

A 30Y 2000-ben verbuválódott alternatív rockegyüttes, mégsem nevezhetők lehatárolt, stílusirányhoz kötött együttesnek. Bár a koncepció 12 lemezükön keresztül változatlan maradt és a zenekar továbbra is az emberi egzisztencia alapjaival foglalkozik, ki az, akit megölelnél c. lemezükkel ismét újraírták a zenei gondolkodásukat. Magyarországon a 30Y már-már kötelező fesztiválkellék, ha nem érted miért, ideje ellátogatni a koncertjükre.

SZERDA 23:00 – Csemadok stage

Horváth Krisztián a.k.a. Krúbi 2017-ben közgazdász-diplomával a hátsó zsebében kezdte el rap karrierjét. Legújabb Ösztönlény c. lemeze több, mint egy egynyári lemez, és a Nehézlábérzéssel szemben igazi „sírva vigad a magyar” atmoszférát teremt. Szélsőségesen szókimondó szövegei fricskaként szolgálnak...nos...mindenkinek, és mindenki eldöntheti, mennyire akarja szó szerint értelmezni, bár nem ajánlott. Ha próbára akarod tenni az ingerküszöböd, a koncerten találkozunk!

CSÜTÖRTÖK 21:00 – Csemadok stage

A Carson Coma gimis zenekarból 2018-ra egy a 60-as évek beatzenéjét idéző pop és alternatív elemekkel tűzdelt rockegyüttessé vált. Legújabb lemezükön pedig már a 80-as évek hangulata is visszaköszön, na, meg egy csokornyi egzisztenciális kérdés. A zenekar pár év alatt olyan sikerre tett szert, mint a 2000-es évek alternatív zenekarai 10 éve alatt. A digitális generációt képviselik, akik ösztönösen vonzódnak az analóg világhoz. Zenéjük is épp ezt az eklektikát tükrözi. Ha egy igazán „feel good” koncertre vágysz, ez lesz a befutó.

PÉNTEK 20:30 – Csemadok stage

Presser Gábor Kossuth-díjas zeneszerző, előadó és producer, aki a rendszerváltás előtt működő Omega és Locomotiv GT kultuszzenekarnak is a tagja volt. Zenei munkásságát azóta saját produkcióiban, a budapesti Vígszínház darabjaiban és kollaborációkban kamatoztatja. Gombaszögön idén a népi elemekkel kiegészített könnyűzenei Csík zenekarral kiegészülve lép majd színpadra, amellyel már több nagy sikerű közös produkció is napvilágot látott. Két örök klasszikus egy színpadon, ez ám a kihagyhatatlan ajánlat.

SZOMBAT 21:15 – Csemadok stage

Ákos a magyar zenei élet egyik meghatározó Kossuth-díjas előadója. Hírnevet még a Bonanza Banzai zenekar alapítójaként szerzett a 80-as évek végén. A 90-es évektől szólistaként tevékenykedik a zeneiparban. A könnyűzenei munkásságán kívül színházi darabokhoz szerez zenét, illetve számos egyéb műfajban is kipróbálta már magát. Ha az Aréna koncertről lemaradtál, most bepótolhatod az élményt.

SZOMBAT 23:30 - Kocsmakert

Az Elefánt 2012 óta működő alternatív rockegyüttes. Zenéjüket egyfajta lágy melankólia, pszichedelikus hangulat és elektronikus betétek jellemzik. Megalakulásuk óta következetesen tartják magukat a markáns egyéni hangnemhez, amely sokszor kaotikus, eklektikus és merően szemtelen. Szövegeikben visszaköszön a költészet és a slam poetry világa egy kis zord humorral meghintve. Ha szeretnél irodalmi szövegekre pogózni, akkor itt a helyed!

Hozzászólások

comments powered by Disqus