Nekem itt tetszik a levegő

Szerző: Bárczi Laura

Szippantani egy mélyet a levegőbe és végre érezni, hogy lélegzel. Nem csak létfenntartásként végzed ezt a megszokott, mechanikus, biológiai folyamatot, hanem azért, mert jól esik. Mert megtelít. Mert ízlik.

Gombaszögön más a levegő, más az idő és más az élet. Ha belépek a kapun, mindig úgy érzem, mintha egy párhuzamos univerzumba kerülnék át, ami távol áll a mindennapok szürkeségétől és gondjaitól. Ahol 3 napig bírja a telefonom töltés nélkül, hiszen egyáltalán nem igénylem a használatát. Ahol, ha meghallom a Doberdót, gyorsabban ver a szívem.

Gombaszög egy olyan hely, ami minden embert megnyit egy picit. Mindenki keresi a szemkontaktust, bárkihez odamehetsz beszélgetni és úgy kezel, mint egy ezer éve elveszett barátot. Ahol mindenkinek van egy közös hangja és egy közös élménye.

Gombaszög egy olyan hely, ami összehozza a felvidéki magyarságot. Egy olyan hely, ahol életre szóló barátságok és ismeretségek kötődnek, amiket, bár egész évben nem táplál az ember, a völgybe visszatérve ugyanúgy lehet folytatni.

Ez az a hely, ahol megtalálod a helyed. Ahol a természet elvarázsol és beszippant. Ahol a Fekete-patak csorgása minden embert összefog. Gombaszögön szeretek élni, szeretek lélegezni és szeretem minden egyes alkotóelemét. Gyere hát, haza Gombaszögre, ahányszor csak tudsz és érezd át az igazi otthon élményét!

Hozzászólások

comments powered by Disqus