Jön a 2021-es Gombaszög: július 14-én startol a felvidéki nyár!

Szerző: Bilás Zsuzsanna

Napról napra biztatóbb a járványhelyzet alakulása, a hatóságok fokozatosan enyhítik az intézkedéseket, s így mi is egyre inkább úgy látjuk, hogy a fesztivál idén megvalósulhat. Az előzetesen meghirdetett időpont (július 12-18.) csupán néhány nappal rövidül le. A 2021-es Gombaszög július 14-én, szerdán veszi kezdetét a nulladik nappal, és egészen vasárnapig (július 18.) tart.

add meg a kép czímét

Érvényes a már megváltott bérletem?

A 2020-as, valamint a 2021-es fesztiválra megváltott jegyek érvényesek az idén megvalósuló eseményre. A szóban forgó bérletek egész hétre szólnak, az idei fesztivál azonban rendhagyó módon néhány nappal lerövidül, ezért mi is rendhagyó módon szeretnénk megköszönni azon fesztiválozók megelőlegezett bizalmát, akik akár már több mint egy éve várnak arra, hogy élményre válthassák megvásárolt bérletüket. Mindenkinek, aki a 2020-as, valamint a 2021-es évadban bérletet váltott a fesztiválra, és felhasználja azt a 2021-es eseményen, két, a gombaszögi kempingben eltölthető ingyenes éjszakát kínálunk. A kedvezmény 2021. szeptember 30-ig váltható be. Bízunk benne, hogy ezzel a gesztussal kárpótolni tudjuk a résztvevőket, akik számára lehetőséget szeretnénk biztosítani, hogy ne csak a fesztivál ideje alatt látogassanak el a régióba, hiszen annak turisztikai és természeti adottságai egyaránt vonzóak az év bármely szakában.

Nem váltottam jegyet, van még rá lehetőségem?

Mivel jelenleg nem tudni, hogy július közepén pontosan milyen korlátozások lesznek érvényben, egyelőre 1000 főben határoztuk meg a résztvevők maximális számát. Bérletet váltani a Jegyek menüpont alatt lehet, a készlet erejéig, ugyanitt váltható sátorjegy is. Helyszíni jegyvásárlásra csak abban az esetben lesz lehetőség, ha az interneten rendelkezésre bocsátott bérletek nem fogynának el. Arra buzdítunk mindenkit, hogy mihamarabb váltsa meg a jegyét, így biztosan nem marad le a rendezvényről.

A világjárvány a kulturális szférát sem kímélte, a fesztiválokat pedig egyenesen ellehetetlenítette, így a Gombaszögi Nyári Tábor is jelentős anyagi hátránnyal indul a 2021-es szezonban. A honlapon történő bérletváltás során lehetőség nyílik a fesztivál támogatására. Hálásak vagyunk minden támogató hozzájárulásért.

Érvényes az ingyenjárás-kedvezmény keretében megváltott jegyem is?

2020-ban előzetes regisztrációval az Érsekújvári járás lakói juthattak ingyenes belépőjegyhez. Azok, akik már regisztráltak, így jegyet váltottak, természetesen érvényesíthetik azt a 2021-es fesztiválon. A létszámkorlát miatt azonban nem áll módunkban továbbra is fenntartani a kedvezményt, ezért az Érsekújvári járás azon lakói, akik eddig nem regisztráltak, de szeretnének részt venni a fesztiválon, a honlapon válthatnak bérletet.

Lesz partivonat?

Partivonat idén nem indul. Az előzetesen megvásárolt jegyek árát visszatérítjük.

add meg a kép czímét

Mi lesz a program?

A 2021-es fesztivál némiképp ugyan lerövidül, de ettől még semmit sem veszít értékéből. Koncertek, előadások, foglalkozások, szórakozás - ahogy eddig, ez most is mind garantált. A Kocsmakertben és a Szifon Teraszon szokás szerint váltják majd egymást a könnyűzenei előadók, a FolkSzögletben a népzene és a néptánc szerelmesei találják meg a kedvükre való muzsikát, a Szoba chill-ben pedig az alternatívabb zene kerül a főszerepbe. A komolyzene kedvelői a Korona Énekegyüttes komolyzenei sátrát kereshetik majd fel, a fényképezés szerelmeseinek a Hívd elő a Csacsit! analóg fotólabor önkéntesei segítenek majd eligazodni az analóg technikák útvesztőjében, a legkisebbeknek pedig idén is a GombaOvi biztosít felügyeletet és szórakozást. A pontos programról folyamatosan tájékoztatunk a honlapon, valamint a közösségi média felületeken.

Lesz Nagyszínpad?

A Nagyszínpad, azaz a Csemadok Stage helyzete egyelőre bizonytalan, május közepén derülhet ki, sikerül e megtölteni programmal az ikonikus gombaszögi színpadot. Friss híreket itt, a honlapon, a feszitvál hivatalos Facebook-oldalán, illetve Instagram-profilján találtok.

Vigyázzatok magatokra, váltsatok bérletet, és találkozunk július közepén Gombaszögön!

Hozzászólások

comments powered by Disqus