Pályázati felhívás: tervezz kaput a felvidéki nyárba!

Szerző: Bilás Zsuzsanna

„Kapu a felvidéki nyárba” címmel nyílt, építészeti tematikájú ösztöndíjas pályázatot hirdet a Diákhálózat és a Sine Metu Polgári Társulás. Legyél Te az, aki megálmodja a kaput, amelyen keresztül beléphetünk majd Gombaszög varázslatos völgyébe! A sikeres pályázó, akinek látványterve zöld utat kap a szakmai zsűritől, a büszkeség mellett 1000 eurós ösztöndíjban is részesül.

A Diákhálózat által közzétett pályázati leírásból készítettünk egy rövidebb kivonatot, amelyben a legfontosabb tudnivalókat gyűjtöttük egy csokorba. Fontos azonban, hogy ha valóban nevezni szeretnél, IDE KATTINTVA olvasd el figyelmesen a teljes pályázati kiírást, hiszen az ördög mindig a részletekben rejlik. Kár lenne, ha csupán azért veszítenéd el az esélyt a győzelemre, mert egy apró baklövéssel érvénytelenné válna a pályázatod, nem igaz? Emellett pedig a Diákhálózat vonatkozó cikkében találsz meg minden hasznos, gyakorlati tudnivalót, és itt tudod letölteni a szükséges mellékleteket is, amelyeket csatolnod kell a pályaműhöz.

Ki pályázhat?

Az alapvető szabály: olyan szlovákiai magyar személy legyél, aki még nem töltötte be 30. életévét. Ezen a két feltételen belül jelentkezhet az a személy, aki a pályázat benyújtásának időpontjában hallgatói jogviszonnyal rendelkezik építőművész, építészmérnök, építész, belsőépítész, designer, grafikus, formatervező szakon, illetve a felsorolt szakok valamelyikén diplomát szerzett, amely a pályázat benyújtásának időpontjában legfeljebb három éves. Nem vagy sem formatervező, sem építész, szabadidődben viszont rajongsz a tervezésért, és tele van a polcod LEGO-val? Remek! Lelkes amatőrök pályaműveit egyaránt szeretettel várjuk! Pályaművet egyének és csapatok egyaránt benyújthatnak.

A pályamű leadási határideje: 2021. január 25. (23:59) A pályázatok első fordulójának kiértékelése február 5-én, az eredményhirdetés pedig február 28-án várható.

A bírálóbizottság

A benyújtott pályamunkákat két elismert felvidéki építész, Smidt Tamás és Szabó Krisztián, a Sine Metu Polgári Társulás képviseletében Kocskovics Péter, a Gombaszögi Nyári Tábor főszervező- helyettese, Stubendek Attila, a Gombaszögi Nyári Tábor szervezője, Leczkési Zoltán, a Diákhálózat elnöke, Lovász Ákos, a Diákhálózat belügyi alelnöke, valamint Tohol Orsolya, a kassai KIKELET elnöke bírálja el.

Fontos! Az elbírálás anonim jellegére való tekintettel a pályamunkában - legyen szó szöveges vagy grafikus részről - semmilyen azonosító jelzés nem utalhat a szerző(k) kilétére! Srácok, itt az idő, ne késlekedjetek! KATTINTSATOK, olvassátok el figyelmesen a feltételeket és a részleteket, aztán elő a papírt és a ceruzát!

Hozzászólások

comments powered by Disqus