Belépő a gombaszögi undergroundba

Szerző: Czáboczky Szabolcs

A Fekete-patak túlsó partjáról láthatatlan futóindák közelítenek felénk már a hídon minden éven. A lassacskán ránk tekeredő indákat a kellemes hanghullámok és lüktető ritmusok táplálják. Észre se vesszük, hogy a természet lágy ölén miként sírhat fel gyermekként az igényes elektronikus zene. Gombaszög Lite-ról sem hiányozhat Infra és csapata, akik idén főként a laza reggae dallamokat fogják megszólaltatni.

Csütörtökön reggeltől estig a Szoba Chill 2020-as élményregényének prológusát “olvashatjuk” majd. Ahogyan ők definiálják, táborunk első napján “szabad a gazda”. A zenei freestyle, a basszusok játéka és a következő napokra való bemelegítés fogja jellemezni a 0. napot. Pénteken lép színre a Chill idei kuriózuma és főszereplője, a Tribal Soul Soundsystem. A custom-made formáció déltől délután 2-ig a 60-as és 80-as évek két különböző műfajának természetes ötvöződését fogja nyújtani Gombaszög népének: meg fog elevenedni Bob Marley szelleme a Commodore 64 billentyűin.

Őket követi a szavak szárnyán hasonló stílusban Dr. Analog, illetve DJ Zöld, aki folytatja a nagy magyar klasszikus, Yonderboi hagyományát. Lírai összeállítása az utóbb említett előadó Egyenes labirintus c. művével veszi fel a versenyt. A korai esti órákat a Farseers Collective 404 live setje és a Distant Drums fogja megalapozni, fokozatosan közelítünk a dinamikusabb ütemek felé. Az új napot pedig deep drum 'n bass-szel és dubsteppel köszönthetjük majd Darth Péter és az Infi/Audiophile páros jóvoltából.

A mélyebb átszellemülés érdekében a Szoba Chill csapata a képzőművészettel is szövetséget kötött. A délutáni órákban gondolataitok a zenével fuzionálva megtestesülhetnek élményfestésen keresztül, amiben nem más, mint DJ Zöld fog segíteni. Mindemellett egy kedves művésznő a befogadott tapasztalatok és impulzusok által nyílt performansszal fog igyekezni átadni nekünk a Szoba Chill “hétköznapjait” a Gombaszög Lite-on.

Hozzászólások

comments powered by Disqus