Mindent a kéznek!

Szerző: Péter Darányi

Van Gombaszögnek egy kis szöglete, ahol lelassul minden. Nincs zaj, nincs pörgés, nincs nyüzsgés. Alkotás van. Igen, a LITE-on is megannyi színes programmal vár mindenkit a gombaszögi Kézműves Ház!

Mivel készülünk?

Éli izzítja a korongot, hogy egy formátlan sárkupacból bögre vagy más szépség születhessen. Kreativitásodnak itt tényleg csak a kézügyességed szabhat határt. Ha viszont a finomabb dolgok vonzanak, és rengeteg türelmed van, szelídíts fonalat NoMinivel, vagy csomózd magad alfába. Itt minden fortélyát ellesheted a horgolás és a makramé művészetének. A legegyszerűbb tárgyaktól kezdve, a különböző ékszereken át, egészen a virágtartóig, itt tényleg mindent elkészíthetsz. Mirjam foglalkozásain megtudhatjátok, hogyan készíthettek saját napozókrémet, testápolót, szúnyogűzőt, vagy akár dezodort. Mindezt kizárólag természetes alapanyagokból, hiszen mindenki tudja: fűben-fában orvosság. S ha már a természetes anyagoknál tartunk, itt a lehetőséged, hogy beless a szappankészítés varázslatos világába is és megtanuld elkészíteni a saját magad és bőröd számára is legmegfelelőbb tisztálkodószert.

Buballa szandálkészítő műhelye is újra kiköltözik a völgybe. Nála valódi indiánszandált készíthetsz magadnak, amely olyan szabadságérzetet nyújt majd, mintha nem is a Földön járnál… pedig nagyon is! Ezen kívül pedig viselése rendkívül egészséges a lábadnak. Aki tehát valamelyest ért a barefoot alapelvekhez, annak mindenképp itt a helye, aki viszont még csak most ismerkedik és kacérkodik a gondolattal, hogy "mezítlábas" legyen, akkor annak itt a lehetőség egy új szerelemre! Mindezen túl kézműves vásár, nemezelés, kavicsfestés, és még sok-sok csoda vár rád, ha ellátogatsz a gombaszögi kézművesekhez!

A helyszínt - a tavalyi évhez hasonlóan - a FolkSzöglet adja az alkotni vágyóknak. A programokra – a nagy érdeklődésre való tekintettel – érdemes előre helyet foglalnod. Ha az alkotáshoz nem fűlik a fogad, akkor is látogass el a kézművesek közé, hisz sokan különleges meglepetésekkel és vásárfiával készülnek neked. Jelszó: mindent a kéznek!

Bővebb információkért KATT IDE!

Hozzászólások

comments powered by Disqus