Boldog szülinapot, Csacsi!

Szerző: Bilás Zsuzsanna

Különleges év az idei, ugyanis ebben az évben ünnepli a Hívd elő a Csacsit! fotólabor és hagyományos fotóműhely az ötödik szülinapját!

Demjén Gergő és Tóth Péter, azaz Jason méltán lehetnek büszke édesapjai a projektnek, amely még Krasznahorkaváralján próbálgatta picike szárnyait, mára pedig már az egyik legsikeresebb és legnépszerűbb „startup” a fesztiválon. Mindez érthető is, hiszen ki ne szeretne filmre fotózni, micsoda varázsa is van annak! Amikor nem digitális gép vagy telefon van a kezedben, igazán oda kell figyelned.

Keresed az élességet, a megfelelő kompozíciót, ezer és egy helyről próbálod megtalálni a fény tökéletes esését. Amikor pedig elkattan az utolsó kocka is, jöhet az, ami minden szerelemhez elengedhetetlen, így az analóg fotózáshoz is: a kémia. Könyékig hívóban és fixírben matatsz, amíg létre nem jön a lámpa piros fényénél a csoda. Gergőnek és Jasonnek köszönhetően közületek is sokan szerettek bele ebbe a varázslatba.

Fiúk! Hála és köszönet jár nektek, amiért a tábor elengedhetetlen részévé tettétek az analóg fotózást, és olyan sokakkal ismertettétek meg ezt a ma már talán kissé ódivatúnak tűnő technikát. Köszönet jár természetesen Gyetvai Zoltán fotóművésznek is, aki a fotográfia egyik legősibb technikájának mesterségébe, a nedves kollódiumos eljárásba avatja be évről-évre a kíváncsi táborlakókat. Fodor Dániel Jánosnak pedig köszönet jár a lyukkamera workshopokért.

Kedves Csacsi, teljes szívből kívánunk még nagyon sok boldogságban úszó szülinapot, nőjj közöttünk a lehető legnagyobbra!

Hozzászólások

comments powered by Disqus