Pityókás péntek!

Szerző: Nyombaszögi Tári Gábor

Idén minden eddiginél szélesebb kínálattal robbant be a gombaszögi gasztroporondra a Pityókás Lángos podnyik. Bár, mint gombák az eső után, úgy nőnek az új, több tájegységet érintő ételszolgáltató egységek, egy gomba a többi fölé magasodik. Tagadhatatlan, hogy a pityókás lángos a legízesebb és legkarakteresebb az idei felhozatalból.

Megkóstolva fel s alá a teljes tábori felhozatalt, sehol nem éreztük magunkat annyira otthonosan és szívesen látva, mint Béláéknál. A Szobakonyha erős másodikként futott be, de sajnos a palacsinta napszakfüggő, míg a házi lekváros pityókás lángos éjjel-nappal harapásra készen vár. Liszt, víz, só és a kihagyhatatlan: a pityóka (ismertebb nevén krumpli). Ebből gyúródik össze az idei tábor sztárharapnivalója. A Bözsi néni terasza felé menet lehetetlen nem észrevenni a családias hangulatú standot, ahol a szemeid előtt készítik a legjobb sörkorcsolyát. Bár a hotdog, pizza, bageta és a mirelit jednohubky valós alternatívák, igazi felvidéki ízvilágot egyik sem nyújt. A felhozatal a Pityókásnál változatos, a reggeli menütől a késő esti vészhelyzet-sós lángosig mindig találni kedvünkre való ízesítést.

A placc a Bözsi mellett a tettek és találkozások mezeje, randevúhoz ideális. Esténként a fáklyafényben, a fel-felcsapó lángos illat mellett születnek az igazi szerelmek és életre szóló barátságok. Idén egy újabb tétellel gazdagodott a menü, egy fullos, öblös de proteinben gazdag lángoskreálmány született, ami még elnevezésre vár. Van egy ötletes névjavaslatod? Dobd be a dobozba, és talán a tiéd lesz a nyerő!

A pityókás pénteken minden kuncsaft egy ingyen feltéttel lesz megajándékozva, ha „Pityókás jó napszakot” (pl. reggelt) kíván Béláéknak. „Én nagyon szeretem” nyilatkozott lapunknak egy rendszeres és rendkívül válogatós táborozó. „Amúgy, tök jó volt.”

„Rengeteg fajta lángost ettem már. Házi lángosból egy millió fajtát, meg ott van a kemencés lepény, én valahogy abba az irányba orientálódok. A Pityókás lángost én inkább az arab lepényhez hasonlítanám”- mondta egy szkeptikus.

Mi meleg szívvel és elégedett, nyugodt bendővel ajánljuk a Pityókást. A hangulat fergeteges, a szomszéd söre jó kombó és nem utolsó sorban, az emberek mosolygósak. A 2019-es Gombaszögi Nyári Tábor gasztroélményének tehát a Pityókást kiáltjuk ki. Ne hagyjátok ki ti sem!

Az Oblonszkij fivérek

Hozzászólások

comments powered by Disqus