Zenei kánaán: mondjuk tovább, kik lépnek fel Gombaszögön

Szerző: Bea Szarka

Korábban már bemutattuk nektek egy részét azoknak a zenekaroknak, akik oltári nagy bulit csapnak majd az idei táborban. Most pedig itt az idő, hogy a többieket is egy kupacba gyűjtsük. Következzen a második felvonás!

A Való Világ valóságshowból ismertté vált Majoros Péter slágereit mára már nemcsak egész Magyarország, de a környező régiók is fejből fújják. Majka zenei pályafutását 2003-ban kezdte, azóta már maga mögött tudhat 3 albumot és számos toplistás dalt. Ma már elképzelhetetlen bármelyik rádió vagy Top 40 sikerlista Majka dalai nélkül. Szókimondó és pikáns szövegeivel fantasztikus hangulatot teremt azok számára is, akiknek nem tartozik kedvencei közé az általa képviselt műfaj.

A nyíregyházi Alvin és a Mókusok 1993-óta egy garázsbandából napjainkra az ország egyik legismertebb zenekarává nőtte ki magát. Elsősorban frappáns szövegeik ragadták meg a közönséget. A punkon kívül egészen más stílusokban is megcsillogtatták már tehetségüket - a nyugisabb, lírai dalokon keresztül egészen a metálig mindenből kihozták a maximumot. Legismertebb számuk a Mi ilyenkor szoktunk sírni, az viszont már most garantált, hogy a koncertjük után senki nem fog könnyes szemmel sátorba bújni.

Polgár Odett a Megasztár harmadik szériájában tűnt fel először. 2011-ben adta ki Hanyatt, homlok, egyenest című első nagylemezét, amellyel azonnal jelentős hírnévre tett szert. Ezen a lemezen jelent meg Hanyatt című dala, amely hónapokig szerepelt a Petőfi Rádió toplistáján. Ha ez a siker még nem lett volna elég, Odett 2013-ban bezsebelhetett az említett dalért egy Fonogram-díjat is. Ugyanezen az albumon szerepel a Van az a pillanat című száma is, amely mindenki számára ismerősen csenghet, hiszen ez az egyik leginkább elterjedt Odett-dal.

A Csaknekedkislány idén a Kocsmakert színpadán csap majd hatalmas bulit. A 2011-ben alakult tánczenekarra nagymértékben hatott két legenda, Pilinszky János és Cseh Tamás munkássága. A zenekar szövegírója Csepella Olivér grafikusként is dolgozik. Az ő munkája például a Nyugat+zombik című képregény, amelyet Olivér eredetileg szakdolgozatként készített.

Az Anna and the Barbies alapító tagja egy testvérpár, Pásztor Sámuel és az MC Jammin néven is ismert Pásztor Anna. Érdemes róluk megemlíteni, hogy Lenny Kravitz teltházas koncertjén is játszhattak előzenekarként. Biztos, hogy érdemes megnézni a koncertjüket, hiszen Anna extravagáns stílusa mindenkit magával ragad a tébolyba.

Az Anima Sound System zenéje keveréke a kelet-európai népzenének és a modern elektronikus zenének. Körbeturnézták már Kelet-Európa városait és fővárosait – csak Prágában például már nyolcszor is felléptek. – Tessék készülni, mert biztos, hogy a gombaszögi közönséget se fogják kímélni!

Hobbypop, ricsiricsaj, art-fart pop! Ez a pár szó tökéletesen jellemzi a Ricsárdgír formációt. A zenekar, amely képes arra, hogy a vonat fülkéjébe gyömöszölje teljes felszerelését és így érkezzen a fellépésre. Velük kapcsolatban az sem meglepő, ha egy házibulin tartanak lemezbemutató koncertet. Dalaik rendkívül sokszínűek. Első lemezükön hallhatunk rappet, punkot, sőt, néhol egy kis lakodalmas vonal is felfedezhető a dalaikban.

A gútai Túlontool zenekar első lemeze 2018 nyarán jelent meg Változás címmel. A srácok valódi “ős-zenét” csinálnak - modern köntösbe öltöztetve ápolják a tradíciót. Egy kisebb közönséget már megnyertek maguknak, hiszen ma már a dunaszerdahelyi és a gútai zenei élet szerves részét képezik - mindenhol visszavárják őket. A hatalmas metál “megborulás” a Szifonteraszon várható.

A felsoroltakon kívül fellép még, a teljesség igénye nélkül a Transnomad, a Kaukázus, az Armida, az Abigél, Noémo, a Renton and the Error Jam és a Flashjet is.

Hozzászólások

comments powered by Disqus