Ők már biztosan fellépnek idén Gombaszögön, és ez még csak a negyede!

Szerző: Híros Csilla

Idáig egyesével adagoltuk az idei Gombaszög nagy neveit, most lássuk őket egy rakáson, pontosabban a rakás felét, hogy legyen mit olvasni jövő héten is! Íme, az eddig napvilágot látott nevek listájának az első fele!

A Szerbiában született Rúzsa Magdi 2006-ban nyerte meg a Megasztárt, a következő évben pedig saját dalával az Eurovízóra is kijutott. Mellesleg, ha már ott járt, el is hozta a szerzői különdíjat. Magdi dalait azóta is rendszeresen játsszák a rádiók, jelenleg is két slágere fut a listákon. Különleges, rekedtes hangszíne azonnal felismerhető, érdemes legalább egyszer élőben is meghallgatni.

A mostanság legnépszerűbb “fiúbanda” jelzőt magáénak tudható Follow The Flow jelenlegi formációjában nem régóta létezik, a két rapperhez (Fura Csé, BLR) kb. egy éve csatlakozott az énekesi vonalat erősítő Szakács Gergő. Legelső közös daluk, a „Nem tudja senki” azonnal ismertté tette őket, és a fiúk azóta sem álltak meg! Például azt tudtad, hogy a legutóbbi MTV Europe Music Awards gáláról elhozták a legjobb magyar előadó díját? Pedig de!

A magyar metált képviseletében jön a Leander Kills. A formáció kulcsembere a frontember, Köteles Leander, aki pl. már Keresztes Ildikónak is írt dalt. A banda sorban már harmadszor kerül be a legjobb 30 produkció közé, amelyek közül az eurovíziós indulót választják ki. A tv-s szereplés nagyot lendített a csapat ismertségén, ráadásul több nézői szavazást is megnyertek már. Idén személyesen is lecsekkolhatod, milyen az a metál, ami még a köztévén is nyerő!

A norvég progresszív rockot játszó SKAAR nevű banda nem csak azért nagyon menő, mert ilyen nagyon messziről eljönnek a kedvünkért, hanem azért is, mert a billentyűk mögött bizony egy felvidéki srác, Mágyel Dávid csücsül! Ha kíváncsi vagy rá és a páratlanul szuggesztív énekesnőre, Karlára, ott a helyed a koncertjükön!

A ROAD zenekar szintén a rock vonalat erősíti a fellépők sorában. Már a hatodik stúdióalbumuknál tartanak, és olyan bandák előzenekaraként kezdték, mint a Depresszió, vagy a Tankcsapda. A műfaj kedvelőinek ez már önmagában elég ahhoz, hogy tudják, ütős bulira számíthatnak!

Ha a felvidéki jóvilágvan zenekar neve nem szerepelne a fellépők között, biztosra veszem, hogy hatalmas lázadás, tüntetések és aláírásgyűjtések sora venné kezdetét! A nem egy gombaszögi himnuszt jegyző, vagy abban közreműködő csapat koncertjére tehát annyira kötelező az eljövetel, mint nekik lenyomni a tábor alatt egy bulit! Vagy kettőt.

A folkot a Bohemian Betyars hozza el a völgybe. Aki részt vesz a koncertjükön, az punk jegyekkel megspékelt világzenére veszítheti el a fejét. A Miskolcon alakult banda éppen idén 10 éves, így a mulatási pláne garantált! Az ő koncertjük nyitja hétfőn a tábort, erős kezdés lesz, kapaszkodjatok!

Nagy újdonság a Szifon Terasz elnevezésű, felvidéki zenekarokat felvonultató új színpadunk! Ezen a színpadon tuti fellépnek a te haverjaid is, hiszen többek közt velünk lesz az Estendøn, a The Butchers vagy a 10. szülinapját ünneplő Arizóna. A mezőnyt erősíti a rozsnyói Endorfin, akik az idei fesztiválra már első lemezüket is elhozzák nekünk! Jelentős lépés ez a fiatal formációnak, hiszen gimnáziumi hobbizenekarként, versénekléssel kezdték a közös muzsikálást.

Kíváncsi vagy a további nevekre? Akkor figyeld a honlapunkat, facebook oldalunkat, csatlakozz az eseményhez, ahol nem csak a fellépőket illetően lehetsz naprakész, de a tábort övező minden más, hasznos infó is folyamatosan megosztásra kerül! Amit garantálunk: Gombaszögön csurig töltjük zenével a szíveket!

Hozzászólások

comments powered by Disqus