Helyreigazítás: Rigó Konrád nem állítja, hogy két év múlva kész lesz a vár

Szerző: Nyombaszögi Tári Gábor

A június 23-án a Gombaszögi Nyári Tábor médiakommunikációs csapata által kiküldött sajtóanyagban pontatlanul idéztük, Rigó Konrádot, aki Ľubica Laššáková kulturális miniszterasszonyra hivatkozva beszélt Krasznahorka várának megnyitási időpontjáról. Rigó Konrád nem állította, hogy 2020-ra elkészül Krasznahorka vára.

Az államtitkárral a táborban készített interjú átiratát az alábbiakban olvashatják:

Riporter: Köszöntünk mindenkit a Gombaszögi Nyári Táborban. Vendégünk Rigó Konrád, kulturális államtitkár. Táborunk előző helyszíne kapcsán, Krasznahorkaváralja kapcsán kérdezném az államtitkár urat, hogy jelenleg a renoválások hol tartanak?

Rigó Konrád: A miniszterasszony két héttel ezelőtt volt épp Krasznahorkán és tett egy kijelentést, mi szerint 2020-ban, legalábbis részben megnyílik a vár. Én nagyon bízom benne, hogyha ilyen komoly miniszteri figyelmet kap a felújítás, akkor ez meg is fog történni. Különböző projektdokumentációk és közbeszerzések zajlanak a háttérben, bent a várban pedig a kápolna restaurálása most már majdnem egészében elkészült.

Riporter: Ezek szerint mondhatni hozzávetőleges dátumot? 2020?

Rigó Konrád: Így van, a miniszterasszony ezt megerősítette. Az előző vezetés, tehát Marek Maďarič vezetése alatt hozzám tartozott ez a terület, most a miniszterasszony és a fő titkár foglalkoznak ezzel kérdéssel. Én természetesen minden vezetőségi ülésen komolyan motiválom őket, hogy ebben effektíven haladjunk.

Riporter: Nagyon szépen köszönjük a beszélgetést.”

Az interjú teljes egészében IDE KATTINTVA tekinthető meg. A pontatlanságért Rigó Konrád kulturális államtitkártól elnézést kér a Gombaszögi Nyári Tábor médiakommunikációs csapata.

Hozzászólások

comments powered by Disqus