Légy Te is egy a hangok közül! – Komolyzene Gombaszögön

Szerző: Szalay Hajni

A kiemelt képen az Endorfin zenekar töredéke látható, akik tavalyi pajtaszínházas koncertjük után most kedden a Koronában muzsikálnak!

Guetta helyett Chopin? Wellhello helyett Wagner? Nem, nem ciki. Sőt! Idén Gombaszögön megint lehetőséged lesz, hogy találkozz a „magadfajtákkal”, a Korona sátor ugyanis ismét elhozza a völgybe A ZENÉT.

Lépj be a klasszikus zene világába, és nyerjen jelentést számodra is a több száz évvel ezelőtt leütött billentyűk játéka. Hunyd be a szemed, és képzeld magad Haydn és Mozart Ausztriájába, értelmezd újra életművüket. Még többet megtudhatsz a példaképekké vált zeneszerzők életéről, hogy még inkább megérthesd Bartók vagy Beethoven zenéjének mozgatórugóit.

És ha egyből a nyomdokaikba lépnél, akkor az első hangszeredet te magad rakhatod össze, méghozzá hulladékból. Csütörtökön ugyanis a budapesti BélaMűhely érkezik a táborba, akik már évek óta a tökéletlen hangok forradalmát és harmóniáját hirdetik. Az esti jammelésükbe pedig te is beszállhatsz frissen „összekukázott” hangszereddel.

Ha nincsenek ilyesfajta ambícióid, csak kieresztenéd a hangodat, akkor itt ezt is megteheted: a Korona sátor minden nap közös éneklésre hív minden dalolni vágyó táborozót. A megzenésített versektől kezdve egészen a reneszánsz énekekig terjed a kínálat abban a sátorban, ahol az ütemek és hangok mellett a csendet is ugyanúgy értik. Olyan zenekarokkal énekelhetsz együtt, mint az Endorfin, a Guadium együttes vagy a Gitároshock. És attól sem kell félned, hogy elfelejted a szöveget. Ugyanis a frissen elkészült gombaszögi Daloskönyv a Te kezedben is ott lehet közben, hogy bármikor belekukkanthass ha elvesznél.

Amennyiben csak egy kicsit elbújnál a tábori hangzavar elől, itt naponta hallhatsz hangulatok, hangszerek, korszakok szerint válogatott félórás lejátszási listákat, hogy utána teljesen új emberként térj vissza a forgatagba. Légy részese valami színesnek, valami egyedinek. Magának a zenének.

Hozzászólások

comments powered by Disqus