Falak nélküli Szoba – chill Gombaszögön

Szerző: Nyombaszögi Tári Gábor

A szöveg szerzője Kovács Ákos a.k.a Okash, a Szoba egyik kulcsának őrzője. Ákos mellett Vörös Tibcsi a.k.a Infra és Tóth Lali azok, akik felépítették a Szoba határtalan falait!

„Éjszaka aztán be is ment a házba,

megállt a szoba közepén,

s nem mozdult onnan soha többé.“

(Pilinszky János: Fabula)

A tábor „pihenő szigetén“ idén az eddig megszokott Durvacrew-chill továbbfejlesztett verziója köszönt ránk, méghozzá a dunaszerdahelyi NFG klub és a révkomáromi City Reboot csapat összefogásával létrejövő „Szoba“ chill projekt.

A Szoba főleg az otthonos, pihenős, cipő-ledobós stílusban kínálja programjait a chillre áhítozó, megfáradt verebeknek. Színes függönyök, szőnyegek, babzsákok, éjszakai vetítések meotárral, projektorral és diavetítővel teremtik meg azt az atmoszférát, amely jellemzi majd a chillt a kilencvenedik Gombaszögi Nyári Táborban. A programok már délben kezdődnek filmvetítéssel és a Plant-B vegán reggelijével majd folytatódnak a Tollas rádió élő adásával, illetve zenés programokkal!

chill Jó úton jársz!

Hétfőn hip hop, kedden deep és ambient, szerdán Tilos rádiós, csütörtökön galaktikus, pénteken mély dubos és szombaton technós nap várja a kis patakon átkelőket.

A Szoba további programjai mellé graffiti és zenés workshopok, lemezbörze, matricázas és sok más érdekes tevékenység párosul.

A Tilos rádió rezidens DJ-je, Dr Analóg működteti majd a teaházat, hogy gondoskodni tudj a szükséges folyadékbevitelről, mielőtt belesüppedsz a nyugalomba.

Idén első ízben a Sziget fesztivál chill-szakértője, a bakelitlemez guru, DJ Zöld is ellátogat a fesztiválra, de nemkülömben a magyar diszkó és IDM király, Galactic Jackson, a Tilos krúból Elekes, DJ Arim, Bahama Káosz is egy Szobába nyugtatja majd a lelkeket.

A Szoba előadói közt szerepel Ficture, Singo, TAT 404 LIVE, továbbá egy igazi különlegesség is vár ránk: egy moduláris szintetizátoros ambient live a jóvilágvan zenekar Szabó Mátéjától.

A növények nagyon bólogatnak a Doboz mellett.

A sok más hazai és külföldi lemezlovasok közt szerepel Infra, Rozsomák, Zolta, Vinnie Lonley, alias MixOut Kálmán, Mow’N’max és Wazzovski.

A tornaljai-kassai Moody csapat zárja tempós technóval a pihenős gombaszögi hetet: Tóth Dénes és csapata (Mowonic, Gustawson), na meg a felvidéki technótitánok, a PLUSplus srácok gondoskodnak a hajnalig tartó fináléról. Szóval, válogatni lesz miből, csak győzzétek a chill-tempót!

Így pörgött Pozsonyban a mix.

Ha pedig van reggeli, természetesen nem maradhat el a vega vacsora sem, amelyet a helyszínen készítenek a Szoba chill működtetői.

Ennyire pörgős pihenésben még sosem volt részed, keresd a Szobát a Médiasátron túl, át a fahídon a patak felett, a kőfejtőben. Nyitott ajtóval várunk a határtalan Szobába!

Hozzászólások

comments powered by Disqus