Köss könyvet, készíts szandált, batikolj! – Kézműves ház Gombaszögön

Szerző: Nyombaszögi Tári Gábor

Az írás szerzője Vida Nikoletta a.k.a Vidu, a Kézműves ház koordinátora.

A tavaly kialakult kavalkádon felülkerekedve 2018-ban csendesebb vizekre evez a Kézműves ház szervezői csapata!

Idén először, a workshopok kiegészítő programjaként betekinthettek a kulisszák mögé és megtudhatjátok, hány órát alszik naponta egy vérbeli kézműves vállalkozó, hogy fest egy környezettudatos háztartás, hogy jut eszébe valakinek a 21. században tintástollal írni. Igen, jól sejtitek, idén az alkotás mellett beszélgetésre is sort kerítünk, amely úgymond nyitánya lesz az azt követő foglalkozásnak.

Nemcsak, hogy belekóstolunk, alaposan átrágjuk a könyvkötés, noteszkészítés tematikáját. Egy kis együttműködéssel a „Hívd elő a Csacsit!“ srácaival egyedi cianotípiás borítókat alkothattok. A kötést követően jöhet a lapok dekorálása, ebben lesznek segítségetekre frappáns linómetszeteink. A tökéletes naplójegyzet készítéséhez pedig kalligráfiából is erősíthetitek a készségeiteket!

kezmuvesek

Idén olyan különleges workshopokból is szemezgethettek, amelyekre garantáltan nehéz lesz nemet mondani! Hogy néhányat megemlítsünk: tűzzománc ékszerek, eco-selyemfestés növényekkel, huarache szandál készítés és sok más, amelyekre limitált mennyiségű jelentkezőt várnak az alkotók. Érdemes lesz követni a Kézműves ház Facebook-oldalát, hiszen ott tudtok majd a foglalkozásokra jelentkezni és értesülni a további részletekről. Vigyázzatok, le ne csússzatok a remek lehetőségekről!

Mi lesz még? Környezet- és garantáltan bőrbarát kozmetikumok kotyvasztása, bio tetkó festés, azaz henna, újrahasznosított ékszerek, menő hajba való virágkoszorúk. A pólóitokat se hagyjátok otthon, hiszen remek párnahuzatot, táskát gyártunk majd belőle és természetesen idén is bebatikolódhattok tetőtől talpig!

Hamarosan újabb műhelytitkokra derül fény, kövessétek figyelemmel a honlapot és készüljetek az alkotásra!

Hozzászólások

comments powered by Disqus