Labirintus Udvar – a TANDEM, n.o. önismereti sátra

Szerző: Nyombaszögi Tári Gábor

Az összefoglalóért köszönet a TANDEM, n.o. szervezőcsapatának.

„Ha az igazságot akarod birtokolni, a tanításokat csak segítségül használhatod, önmagad mélyén kell rátalálnod.” (Weöres Sándor: A teljesség felé)

tandem1

A labirintus a befelé fordulás, az önmagunk mélyébe vezető séta ősi szimbóluma. Nem véletlen, hogy ezt a szimbólumot választottuk az önismereti sátrunk nevének. A Labirintus Udvarra a nyugalom, a belső béke oázisaként tekintünk a Gombaszögi Nyári Táboron belül. Ahogy az eddigi években – idén vagyunk jelen ötödik alkalommal –, úgy most is működtetni fogunk egy teaházat kényelmes babzsákokkal, raklapfotelekkel és függőágyakkal, hogy ha az esti koncertek után/előtt egy kis pihenésre, meghitt beszélgetésre vágysz, akkor be tudj kuckózni a Labirintus Udvarba. A legkülönfélébb ízvilágú teák mellé önismereti programokat is kínálunk: interaktív workshopokat, kerekasztal-beszélgetéseket, előadásokat és egyéni konzultációs lehetőséget. Minden napot labirintusjárással kezdünk (10 órakor), és VándorLáss-útibeszámolókkal zárunk (19.15-től). Témáink, amelyeknek idén kiemelt figyelmet szentelünk – a teljesség igénye nélkül – a konfliktuskezelés, az erőszakmentes kommunikáció, a kiégés megelőzése, az inkluzív oktatás és az álláskeresés rejtelmei. Tesszük mindezt előadások, interaktív workshopok és kerekasztal-beszélgetések formájában. Idén sem hiányozhat a kínálatunkból a férfi és női önismereti csoport. Mert Weörös Sándorral valljuk, hogy „Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, feletted az ég, benned a létra”.

tandem2

A TANDEM, n.o.-ról

A TANDEM, n.o. egy képző és fejlesztő szervezet. Missziónk, hogy egyéneket, közösségeket és szervezeteket fejlesszünk a Felvidéken, hogy azok tudatosabban, hatékonyabban és örömtelin működjenek. Képzéseinken nem-formális, élményalapú és önismereti fókuszú módszerekkel dolgozunk. A leggyakoribb témák, amikkel foglalkozunk a pályaorientáció, a vezetőképzés, a kommunikáció és a konfliktuskezelés, az időgazdálkodás és a szervezetfejlesztés. Hisszük, hogy „ha van cél, vezet oda út is”.

Hozzászólások

comments powered by Disqus