Resti búcsúztatás, nosztalgia, könnyek...

Szerző: Hipik Anna

,,Ti szép, egészséges alföldi diákok,… akiknek a szemetek hozzászokott a nagy távolságokhoz, a messze nézéshez, akik nem éltek magas házak közé ékelve, ti nem is tudjátok, mi a pesti gyereknek egy üres telek. Ez jelenti számára a végtelenséget és a szabadságot.”

leírás

Így írt Molnár Ferenc arról a bizonyos Grundról . S habár én nem vagyok fiú, s nem betonpanel közé zárva éltem meg a gyermekéveim, amitől egy darabka érintetlen föld megríkatna, valahogy mégis mélységes vonzást érzek ezzel a Grund-életérzéssel kapcsolatban. Szeretem azt képzelni, hogy számunkra is valami hasonlót jelenthet Gombaszög, a maga hagyományaival, és annak őrző- védőivel, a szervezőkkel. Az a darabka föld, ahol minden gyermekkori csínyt kiművelhet az ember kortól függetlenül. Ahol a faházakban az elhallgatott szerelmes titkokat és a restiben a főhadiszállást látom, a nagy gyűlések helyszínét, na meg a rengeteg belefektetett munkát. Ezek mögött pedig az összetartást és a közös célt. És megmerem kockáztatni, hogy előttünk generációkkal is valaki fejében ott motoszkált ugyanez a Grund- életérzés. Talán pont 1954-ben mikor felépítette az általunk csak ,,restinek” becézett épületet, amelynek terasza, azóta számos nagy terv születésének lett a helyszíne, és amelynek pultja annyi barátság megkötésénél játszott kulcsszerepet.

leírás

Azonban a mi ,,grundunk” a resti hamarosan átépítésre kerül, hogy egy kényelmesebb, könnyebben fenntartható vendéglőt alakítsunk ki a helyén. Ezt szeretnénk veletek együtt megünnepelni. Október 6- án, a megkopott kocsmaépülettől egy fergeteges buli keretein belül fogunk elbúcsúzni. Ott leszel? Szerintem ne mulaszd el a találkozást a gittegylet tagjaival.

leírás

Az azt következő napokban pedig megkezdődik bontás, hogy aztán teret adjunk valami korszerűbb létesítménynek, ami reményeink szerint hasonlóan nagy ötletek születésének a helyszínévé növi ki magát.

leírás

Zenét a resti teraszán az Endorfin nevű zenekar biztosít, a hajnalhoz közeledve pedig mindenki fejszét ragadhat és elvihet egy darabkát a kedvenc deszkájából.

leírás

Ha bármilyen élmény fűz a mi kedves épületünkhöz, ahol a konyha polcairól a Pál utcaiak bátorságával űztük ki annó a peléket, gyere el és ünnepeld velünk, hogy idén is megújul Gombaszög egy kis része, ezúttal a ,,resti”, a mi Grundunk.

leírás

Hozzászólások

comments powered by Disqus