Tervezd meg a jövőd!

Szerző: Hipik Anna

A Labirintus Udvar szerdai programjai közt szerepelt a Tervezd meg a jövőd c. workshop, melyet Békéssy László és Frensinger Ádám, a Yearcompass két megalkotója vezetett. A kettőjükből álló társulás a TANDEM-hez hasonlóan az önismeret, önfejlesztés témájával foglalkozott, azonban idővel és az Előtted az év c. füzet megalkotásával, a jövő tervezés felé orientálódtak.

Az előadáson körülbelül tizenkét táborozó vett részt, akik szerencsére nem ismerték egymást. Ez egy fontos alapköve volt a workshopnak, amely rögtön páros munkával kezdődött. Elsősorban a múlt felidézéséről elmélkedtünk. Te emlékszel mi az a három legjelentősebb dolog, amely az elmúlt 1 napban történt veled? Na jó most lehet, hogy igen, mert évkezdés, meg biztos sokatok új helyre költözött a suli/munka miatt. Na de emlékszel-e, mi történt az elmúlt hétben, hónapban? Rendben, persze hogy emlékszel, kapásból ki tudod emelni a gombaszögi élményeidet, meg a többi vagány nyári kalandod. De most tényleg, emlékszel mi történt veled egészen 2017 január elsejétől leszámítva a legfrissebb történéseket? Az, hogy mit idézünk fel szívesen a megélt élményeink közül nagyban meghatározza a személyiségünket, valamint igazodási pontként szolgál, ha arra keressük a választ, hogy mégis mit akarunk csinálni majd a jövőben.

leírás

A továbbiakban a halogatásról volt szó. Próbáld csak meg feljegyezni, mit toltál magad előtt az elmúlt időszakban, amit még mindig nem végeztél el. Majd határozd meg sürgős-e inkább vagy fontos. Esetleg mindkettő? Látod, azzal érdemes foglalkozni. Amely csak sürgős, azonban nem fontos számodra, egészen nyugodtan húzd ki a listádról: sosem fog megvalósulni. Be kell vallani, hogy ebben van azért némi ráció.

Van egy játék, ami egyetlen szóból áll. Miért- ez a szócska, amely rendeltetéséből adódóan mindent megmagyaráz. Ötször kell feltenned magadnak, és a végére valószínűleg kilyukadsz a probléma gyökeréhez és/vagy általa a megoldáshoz. Ketten játszani talán még izgalmasabb. Első lépésként kijelentesz magadról valamit. Például, hogy: - Szeretek reggel felkelni. - Miért? - Mert tudom, hogy jó dolgok fognak történni. - Miért? - Mert így indulok neki a reggelnek. - Miért? - Mert nincs is értelme másképp hozzáállni. - Miért? - Mert jövőre megint Gombaszög. - Miért? - Mert #mindenkinekmindent.

Ezt követően az Előtted az év c. jövőtervező füzeten dolgoztunk, illetve magunkon. A füzet célja tulajdonképpen, hogy egy segítség legyen a jövőd megtervezéséhez, és elsősorban a valós céljaid megtalálásához és beütemezéséhez. Miután a fiúk megalkották ezt a modern életvezetési naptárt, annyi ember érdeklődött, hogy ma már 21 nyelven elérhető és letölthető a világhálón. Ha bővebb információkra vágysz, vagy úgy érzed segítenél a füzet fejlesztésében mint önkéntes, keresd fel a www.yearcompass.com című weboldalt.

leírás

Ess neki és tervezd meg a jövőd!

Hozzászólások

comments powered by Disqus