Versek és novellák a kisbolygón!

Szerző: Ölvecky Dóri

A nap folyamán a B-612 bolygójára repültek a félonline tehetséges írói. Felolvasást tartott Mucha Dorka, Horváth Eszter és Orbán Krisztina.

A több mint 200 szerzőből álló csapat az idén töltötte be 10. életévét. Ennek alkalmából jelent meg az antológia, amelyben 36 tehetség írását olvashatjátok. A kezdetekben még papíronjelentek meg a különféle csodák, de 7 éve már csak online működik a csoportosulás. Meg is találhatjátok 7 év anyagát az oldalukon, szóval igazán érdemes felkeresni.

A felolvasást Orbán Krisztina kezdte, akinek prózája és lírája is fellelhető a kötetben. Utána Horváth Eszter következett, aki a versét olvasta fel a könyvből, utána pedig még meglepett néhány újabb szerzeményével is. Braun Barnával beszéltek arról, hogy milyen is a költőlét. Eszter nem szereti magát költőnek nevezni, mivel szerinte ez bizonyos elvárásokkal jár. Ez a bizonyos költőidentitás számára nem olyan csábító. Ettől függetlenül igyekszik minél több olyan eseményre eljutni, ahol továbbfejlesztheti magát. Ezekben a táborokban közelebb kerül a magyarországi irodalmi élethez is. Utána Mucha Dorka olvasta fel novelláját, amely egy részlete a nem sokára megjelenő könyvéből. A műve egy tanár-diák kapcsolatot jár körbe. Dorka beszélt még az idén beindult Független Mentorhálózatról, amelyre pályázott, és most 1 évig mentorálja Totth Benedek, akit a Holtverseny c. műve által ismerhettek. A kezdeményezés igazából azt jelenti, hogy összefogtak a kortárs írók, költők, meghirdették ezt a pályázatot, és segítik a pályakezdő tehetségeket 1 éven keresztül. A kezdeményezés pozitív visszajelzést kapott, ezért jövőre is tervezik a meghirdetését.

Ha nem tudtál részt venni a felolvasáson, vagy ott voltál és megtetszett a csapat munkássága keress rájuk a felonline.hu oldalon!

Hozzászólások

comments powered by Disqus