Oroszlán vadászatra fel!

Szerző: Bréda Bogi

Különleges

vállalkozások Európán kívül

Göröngyös, nem hétköznapi úton jutott el Balogh Boglárka a húsgyári munkától az álommelóig, és vált a National Geographic világjáró bloggerévé. Kiment Angliába, bekerült egy nagyon menő étterembe, 3 évig dolgozott fő szakácsként, miután megtanulta a szakmát. Később eldöntötte, hogy fél évig spórol és azután elmegy világot látni.

Két havi fizetésből élt Indiában fél évig. Delhi után megírta az első Love Commando című könyvét. Az a fajta könyv, ami gyomorba rúg. Igaz történet alapján írta, halálos szerelem. Indiában ez nem költői túlzás, hanem maga a valóság. Az éjszakai vonaton találkozott egy menekülő lánnyal. Ahogy a lány mesélt neki, megfogalmazódott benne, hogy önkéntesként szeretne segíteni a hozzá hasonlókon. Indiában ha egy fiatal lány vét a házassági szabályok ellen, és a szívére hallgat, az életével kell fizetnie. A menekülő párok egyetlen reménye a Love Commando, amelynek tagjai megpróbálják védelmezni az üldözötteket, és felveszik a kilátástalannak tűnő harcot a rokonok, a törzsi tanácsok és a korrupt rendőrség önkényes döntéseivel szemben.

Elmesélte, hogy létezik az etikus oroszlán vadászat. A felnőtt oroszlánok 4-7 év után érik el az ún. trófea kort, és csak abban az esetben hagyják el a tenyésztő farmot, ha egy vadász (legtöbbször USA-ból) lefoglalja őket. Ezen a ponton a nagymacskát 96 órával a vadászat előtt a szervező farm képviselője elviszi, majd a saját területén belül az állatot életében először szabadon engedi, hogy szokja az új környezetét. A vadászat csak ezután történik. Óriási bizniszt csináltak belőle Afrikában.

Hasonló vállalkozásba kezdtek Indiában és Ázsiában az árvaházakban. Nem kell mindent elhinni a szegény gyerekeknek, mivel a 30 gyerekből 20 gyereknek van anyukája apukája, csak felbérelték őket, hogy nagyobb összeget fizessenek az odatévedő segítő kezek.

Balogh Boglárkának az elmúlt két évben kiállításai voltak a legnagyobb múzeumokban, kihaló félben lévő vagy gyűjtögetéssel foglalkozó törzsekről. Tanácsa felénk az, hogy néha változhat a terv, és kiköthetünk egy hegtetováló szalonban, szóval érdemes alkalmazkodni a változáshoz.

Hozzászólások

comments powered by Disqus