Mit hozz magaddal Gombaszögre?

Szerző: Horváth Eszter

A táborozás nem ott kezdődik, hogy megérkezel és átjutsz a portán. Végre bent vagy, gondolod. Ha nincs nálad csak egy üveg Rumbó, még nem készültél fel teljesen az egész hétre. Ebben a cikkben szeretnénk segíteni az összepakolásban, hogyha épp nagyokat sóhajtozva állsz az üres hátizsákod felett, ne gondold meg magad, hogy eljössz –e vagy sem.

Ha már megvetted a jegyed és vettél mellé sátorjegyet, valószínűleg azt nem hagyod otthon, de azért nem árt egy ellenőrzés elindulás előtt. Fontos azonban, hogy a sátor- hálózsák- pénz Szentháromságán túl legyenek nálad egyéb fesztivál kellékek, amikkel élvezhetőbbé válik a völgyben töltött vakációd. Noha idén a király infrastrukturális beruházásoknak köszönhetően (Mit adott nekünk Gombaszög? Úthálózatot és csatornát!), mindent elmosó özönvízről szó sincs, még ha ránk szakadna az ég sem: egy gumicsizma, vagy bármi más lábra húzható vízálló alkalmatosság nem jön rosszul. Amiért pedig a következő héten áldani fogod ezt a cikket, az egy könnyen felejthető, de iszonyatosan fontos tárgy megemlítése: a zseblámpáé. Semmit, de tényleg semmit nem fogsz megtalálni éjjel a sátradban nélküle. Beszerzése erősen ajánlott. Ha már a sátradban található cuccokról van szó, itt említést kell tennünk az ádámkosztüm viszonylag szigorú mellőzéséről. Hozz ruhákat! Méghozzá különböző éghajlati viszonyoknak megfelelően. További infóért érdemes lecsekkolni az előrejelzést.

Legyen még nálad: a cuki baris párnád (tudjuk, hogy egyébként mindenki hozza, csak a lazaság érdekében mondják az emberek, hogy a pulcsijukon alszanak), némi szigetelőszalag, egy kedvenc tárgyad, amit jól elvesztesz, és persze az alapvető tisztálkodási igényeket kielégítő tárgyak, mint például fogkefe és fogkrém ellenkező neműekkel való érintkezés céljából (de az alapvető kommunikációt is megkönnyíti).

Olyan közel van a tábor, és Gombaszög már annyira élni akar, hogy izgatottságunkban a legalapvetőbb dolgokat említjük meg a végén: a Szentháromság egy másik alsóbbrendű foka a hálózsák- karimatka- párna (mindazoknak, akiknek van egy kis komfortigényük). A vadregényes körülményeket kedvelőknek persze kevesebb dologra lesz szükségük.

U.i.: Sörnyitó a barlangban található a Foltos Szalamandrákhoz!

Hozzászólások

comments powered by Disqus