Újra felgördül a függöny a Pajtában!

Szerző: Hipik Anna

Kedves Táborozók!

Idén újra kigyúlnak a fények a Pajta Színházban. Lesz móka és kacagás, de szívfacsarásra is készüljetek. A program végtelenül változatos, így kedvedre válogathatsz a hozzád illő műfajokból, úszkálhatsz a kultúra sokrétűségében, míg meg nem találod a hozzád illő előadást. Azonban sose feledd, megeshet, hogy pont ott találsz aranyra, ahol nem is gondoltad volna. Ne félj beülni azokra az előadásokra sem, amik talán távolabb állnak tőled stílusban, mert lehet, a tartalmukban megtalálod, amire épp szükséged van.

Most pedig fogadjátok nagy-nagy szeretettel a Pajta Színház idei fellépőit:

Akik előtt kedden először gördül fel a nem létező vörös függöny, a füleki származású Apropó Kisszínpad. Habár fiatalok, színpadon igencsak otthonosan mozognak. A rendező Svorák Zsuzsa, aki Kristóf Ágota nagy sikerű A nagy füzet c. könyvét adaptálta színpadra. A hazaiak felhozatala ezzel közel sem ér véget, hiszen velünk lesz még Bandor Éva és Olasz István színművészek is, akik SZER+ELEM+EZ című verses előadásukat osztják meg a közönséggel, elkalauzolva őt romantikus vizekre. Gyűrű azért még ne kerüljön az ujjakra azon az estén, ugyanis másnap ti is tanúi lehettek A nagy kézrablásnak, aminek részleteit a Gurigongo Felolvasószínház meséli el nekünk.

A színpad talán nem is színpad, míg nem esett át az első monodrámán. Esetünkben Nagy Dániel Viktor kerít erre sort a Leszámolás Velem c. egy személyes előadása alkalmával. A műfajban őt követi Jordán Tamás, aki a Szabad ötletek jegyzéke c. pszichoanalitikus színpadra formált szövegben eleveníti majd meg József Attilát, valamint Lajos András informál bennünket teátrálisan Egy disznótor pontos leírásáról.

De mi van a legkisebbekkel? Őket sem hagyjuk ki a szórakozásból! A Hepp Trupp visszavarázsol minket a gyermeki világba, ahol Jancsi és Juliska édes álmába nyerhetünk bepillantást. Továbbá Badin Ádámtól megtudhatjuk ki Ogajlo, és miért csodás a csodaszarva. A program minden kicsi és nagy, szívnek és léleknek erősen ajánlott. Csakúgy, mint a mindennapi Józenedó, ahol vény nélkül kapható gyógyszer a regeneráló zene. Mellék hatásai, hogy egy-egy dallam napokra beléd költözik, és bevésődik, mint a rágó reklámok. Vagy, mint egy-egy sor valamelyik kedvenc slamedből, pl. hogy kiskacsa fürdik… Nem, ez pár éve már nem csak kedves gyerekdal! Slam mindenkinek!- avagy várunk szeretettel szombaton az egész délutánt betöltő slam sessionre.

Na, de hogy lesz egy színházból mozi? Tulajdonképpen, ha pajtából lehet színház, abból mozit csinálni már igazán gyerekjáték… De ha valóban kíváncsi vagy, nézd meg a saját szemeddel esténként, mikor is különböző filmek kerülnek vetítésre, mint pl. a nagy sikert aratott Tiszta szívvel, vagy az örök klasszikus Macskafogó, illetve Szaffi. Szerdától kezdődően a dokumentumfilmeké a főszerep.

Nem, nem ez minden, amire egy pajta jó helyszín lehet. Szombaton ugyanitt kerül megrendezésre az „X és Y generáció” - építészeti kiállítás és előadás, ahol maguk az alkotók is bemutatkoznak, később kötetlen beszélgetésben fejtik ki gondolataikat az építészetről.

Végül, de nem utolsó sorban, Nektek is megadatik a lehetőség, hogy ,,fellépjetek’’ a színpadra. Szerda este a Tindia koncertet követően, táncparketté változik a tér, ahol bátran elkaphatod a hozzád legközelebb álló kezét egy-két csángó népdal erejéig.

Ha érdeklődsz a programok felől, bővebb tájékoztatásért kattints a Program menüpontra és tudd meg melyik nap, pontosan mikor kezdődik az általad várt esemény.

Ne maradj le, gyere Gombaszögre!

Hozzászólások

comments powered by Disqus