Úti cél: Te magad! Bolyongj velünk a Labirintus udvarban

Szerző: Hipik Anna

Kedves Táborlakók!

Idén is szeretettel vár Benneteket a Labirintus Udvar, azon belül legfőképpen a TANDEM nonprofit szervezet tagjai, akik temérdek izgalmas programmal kecsegtetik a verébfiókákat. Lesznek előadások és workshopok egyaránt, valamint felolvasások és közös teázás. Nem marad el idén sem a labirintusjárás, ahol megtapasztalhatod, milyen menni egyre befelé, folyamatosan, lassan, amíg valahol magadba nem ütközöl puhán, mintha egy tollpaplanra huppannál le.

A hét első napján maga a Labirintus kerül majd közösen megépítésre, amelyben a többi napokon elbandukolhattok a sör mellé belső-békét venni. Azonban mielőtt ezt megteszitek, érdemes részt venni az erre való felkészítő foglalkozáson, ami minden nap más-más személy vezénylésével zajlik majd. Ha megfelelően elmerengtetek, még ne rohanjatok el megváltani a világot. Csücss le inkább, igyatok meg egy csésze különleges ízvilágú teát ugyanitt!

Napközben gyertek és látogassatok el az előadásokra is, ahol betekintést nyerhettek többek közt a nevelés fortélyaiba (Kerekasztal beszélgetés: Gyerekfejlesztés, avagy nem minden az, aminek látszik), illetve megtudhatjátok, mit jelent pl. az oly gyakran emlegetett autizmus igazából és vajon mit jelenthet ezzel együtt élni (Kővári Edit: Az autizmus 50 árnyalata).

Már előre eltervezted a jövőd, de nem érzed úgy, hogy jó helyen vagy, tartasz valahová? Gyere és délutánonként beszélj személyesen, szakemberrel a pályádról és az érdeklődési körödnek megfelelő lehetőségekről. Mert mindig van beljebb! (pl. Suhajda Virág: Szimbólum munka a pályaorientációban. Szűcs István: Pályaorientációs fókuszcsoport bölcsész szakosok számára. Hlavácsek Réka, Melecski Júlia: Képességeink birtokában workshop. Szűcs István: Pályaorientációs fókuszcsoport jog és kereskedelem szakosok számára).

Különben… Miért dolgozunk? Minden nap megkérdezed magadtól, de még sosem sikerült megválaszolnod? Istvánik Norbert tart előadást a munka rejtett örömeiről. Kedves lakó, szeretettel várunk továbbá egy kis szellemi megmozdulásra is, ahol a tudatosság számos aspektusáról (étkezés, életmód, fogyasztás-termelés, karriertervezés) hallhatsz személyes storykat Gáspár Árpád, Kármán Erika vagy Krascsenits Dávid szemszögéből.

De nem marad el a játék sem, a kacagás: lehetőséged nyílik kipróbálni egy angol kártyajátékot, és a magyar Morality nevű kártyát is, ami megkérdőjelezheti elviségedet. Biztos vagy benne, hogy egy adott szituációban, úgy döntenél, ahogy? De mi van, ha? És ha már fiktív szituációkról beszélünk, hol marad a színház?! A Még 1 mesét Akciócsoport idén két workshoppal látogat el a gombaszögi táborba, melyek egyikében az imprószínházba kóstolhattok bele, a másikban pedig a Playback színház műfajával ismerkedhettek meg. Hogy mi tesz még próbára ott benn? Rabec István konfliktuskezelési workshopja mindenképp… Tudd meg, te hogy reagálnál. Ezt kiegészíteni egy önismereti workshoppal és/vagy meditációval már kész ujjá születés, nem gondolod? Na, hogy hangzik?

Még mindig nem elég? Nekünk sem! Amíg nem kaptunk s adtunk egy jó masszázst, aminek pár fortélyát, valamint magát az érintés filozófiáját Mátis Ivántól tanulhatod el személyesen. Levezetőül, mérhetetlen bölcsességgel a fejben és elégedetten, a legjobb elsüppedni egy babzsákban és hallgatni. Pl. izgalmas történeteket a világról, és az utazókról, akik már olyat is láttak, amiről mi még nem is hallottunk. Az Esti VándorLáss garantálja az álmok megalapozását.

A programokat megtalálod részletesen, időrendben a Program c. menüpontban napirendbe ágyazva. Válogass kedvedre az érdeklődési körödnek megfelelően, és ne maradj le a beszélgetésekről.

Hozzászólások

comments powered by Disqus