Folk-rock egyenesen Gyergyószentmiklósról!

Szerző: Szalay Hajni

Erdélyből indultak, a Nagy-Szín-Pad! című tehetségmutató óta pedig nem ismernek határokat. Tatár Attila, a zenekar gitárosa bemutatja a gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Companyt!

bagossy

Már a zenekar megalakulása előtt is ismertétek egymást. Milyen út vezetett a Bagossy Brothers Company-ig?

Többféle felállásban, különböző stílusú zenekarokban játszottunk együtt. A BBC 2013 májusában alakult, és a saját dalok készítésére fektette a hangsúlyt. A zenekar megalakulásakor az volt a fő szempont, hogy a tagok jól tudjanak együtt dolgozni, ez fontosabb volt, mint az, hogy mennyire profi gitáros valaki. Ennek köszönhetően viszonylag zökkenőmentesen indult a csapat pályafutása.

Hogy néz ki nálatok a munkafolyamat?

A dalok szövegeit és a zenei alapokat Bagossy Norbi írja, a hangszerelésben Bagossy Laci irányít. A vokálok pontosságáért a zeneakadémiát végzett Kozma Zsombi a felelős. A zenekar minden tagjának pontosan kialakított szerepe és feladatköre van, csapatként dolgozunk.

Miből merítitek az inspirációt szövegíráskor?

A dalok egy aktuális, inspiratív állapotnak a szüleményei.

Bejutottatok a Nagy-Szín-Pad! döntőjébe. Számotokra mi a legnagyobb hozadéka a műsornak?

A tehetségmutató előtt a BBC kevésbé volt ismert szakmai körökben, mostanra viszont szinte mindenki hallott rólunk. Mindezek mellett a tévés showbizniszbe is belekóstolhattunk, tapasztalatokat szereztünk.

Mi a legfőbb különbség – ha van egyáltalán – a magyarországi és az erdélyi koncertek között?

A közönség mindkét esetben hasonlónak mondható, elsősorban a fiatal, egyetemista, fesztiválozó réteg van jelen. Ja, és a gyerekek is fogékonyak a dalokra, aminek nagyon örülünk. Az erdélyi koncertek frekventáltabbak a közönség számát illetőleg, ám Magyarországon is megvan már egy komolyabb rajongói mag – úgy gondolom, a Petőfi Rádiónak köszönhetően.

Elnézve a koncertnaptáratokat sűrű nyaratok lesz. Otthon nem reklamálnak a sok távol töltött idő miatt?

Munkaként tekintünk a zenélésre, úgy is állunk hozzá, és ezt a családunk, barátnők is méltányolják. A sok koncert mellett úgy gondoljuk, hogy még mindig több időt sikerül otthon töltenünk, mint mondjuk egy kamionsofőrnek.

Mit csináltok, ha éppen nem zenéltek?

Igyekszünk minél több időt a családdal, barátnőkkel tölteni, illetve hódolunk a hobbijainknak. Szilárd rendszeresen motorozik, télen járunk síelni, snowboardozni.

Hozzászólások

comments powered by Disqus