Gombaszögi táborozó starter pack

Szerző: Bilás Zsuzsanna

Minden évben a tábor előtt összeírjuk, hogy mi az, amire egészen biztosan szükségetek lesz. Mindennek ellenére – arról már nem is beszélve, hogy nagyrészetek gyakorlott táborozó – évről évre jönnek a fogkrém vadászok, a tusfürdő csenők, vagy azok, akik a zuhanyzó előtt hagyott papucsba sunyin belelépve elszakítják a lábbelit eredeti gazdájától. Éppen ezért nem vagyunk restek idén is listát készíteni arról, mi az, amit mindenképp hozzatok magatokkal. Lássuk!

Kezdjük az alapoknál. Tegyetek el elegendő tiszta fehérneműt és zoknit. A forróság ne vegye el az eszeteket, pakoljatok a lenge cuccok mellé meleg ruhát és esőkabátot is. A brigádok során megtapasztaltunk, milyen az, amikor a völgyben esik az eső, higgyetek nekünk. Szandál, zárt cipő, gumicsizma szintén kerüljön fel a listára. Az sem rossz ötlet, ha kinevezitek az egyik cipőtöket gombaszögi lábbelinek. A rengeteg por és sár megviseli a topánkákat, ne a legújabb szerzeményeteket hozzátok, de tényleg. Ha pedig nem szeretnétek a meleg vízben mezítláb tapicskolni zuhanyzás közben, kerüljön a táskába egy papucs is.

Ha már a tisztálkodásnál tartunk… Fogkefe, fogkrém, tusfürdő, sampon, tudjátok. Ja, extra fontos a naptej, ha nem szeretnétek kicsi, vörös rákocskákra hasonlítani a tábor végére. Lányok, jöhet a sminkkészlet, de hozzatok valamit, amivel a nap végén le is tudjátok magatokról szedni a mázt, plusz mindenféle lányos higiéniai cuccot. Na, meg persze törölközőt!

Ha már tiszták vagytok, be is lehet mászni a sátorba, ott pedig egyenesen a hálózsákba. Ha van alatta derékalj vagy matrac, még a kis kavicsok sem fogják nyomni a hátatokat. Kényelmesebbeknek kispárna, akik pedig nem tudnak másképp elaludni, azoknak plüssmaci. Ha fázós vagy, ismételten feltüntetem a meleg ruhaneműt.

Jöhet még a táska aljára néhány alapvető gyógyszer, fájdalomcsillapító, ragtapasz, valamint nagyon fontos a szúnyog- és kullancsriasztó is. Ha allergiás vagy, esetleg más betegséggel rendelkezel, ügyelj arra, hogy a gyógyszereid belekerüljenek a kis csomagba.

Ha nem múltál el harminc, tuti, hogy némileg az okostelefonod rabságában élsz. Hozz tehát magaddal töltőt, hogy anyáéknak is be tudj jelentkezni minden másnap, a Gombabolt mellett lesz egy töltőállomás, ahol megetetheted a kütyüdet. Némi készpénz, villanylámpa, napszemüveg, tökfödő, fürdőruha, kedvenc partikellék. Hozdd el a saját pléhbögrédet, egy tálkát, evőeszközt.

mikőnehavóna

Ide kattintva akár ki is nyomtathatjátok magatoknak a listát, hogy pakolás közben ellenőrizhessétek, minden belekerült e a csomagba.

Remélem, nem lett túlzottan hosszú a lista. Próbáljatok meg a rengeteg cucc ellenére okosan bepakolni, hogy ne kelljen több száz táskát hurcolnotok magatokkal. Plusz minél kevesebb cuccot hoztok magatokkal, annál kevesebbet hagytok el. Tapasztalat.

Találkozunk Gombaszögön!

Hozzászólások

comments powered by Disqus