JVV top 10

Szerző: Bilás Zsuzsanna

A párkányi jóvilágvan zenekart többségetek jobban ismeri már, mint saját magát. Vagy mégsem? Bokor Réka elárult 10 olyan dolgot a zenekarról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem tudtak. Egészen eddig…

jvv

Gazo és a rejtélyes hangszer: Kevesen tudják Gazoról, a basszusgitárosunkról, hogy a konzervatóriumban egy másik hangszer csínját- bínját is elsajátította. Gazo néha az égnek emeli nagy és hangos hangszerét, s női szíveket megdobogtatva belefúj a vadászkürtbe!

Pál csodatortája: Pált 30. szülinapján egy Korg MS20-as analóg szintit formázó tortával leptük meg és egy kis csellel. Mikor a torta fölé hajolt a késsel, a penge éle a valódi hangszer tetején koppant. Így hozuk Pált 15 percre sokkos állapotba.

A rutin: A Tulajdonképpen c. nóta keletkezésénél Peti az akkordok pontos hogy- és mibenlétéről érdeklődött Gazonál, aki csak ennyit felelt: „Nem tudom, én a Hotel Californiát játszom!”.

Peti első beugrása: Gazot néha Peti helyettesíti a színpadon. Az első ilyen alkalommal a közelgő vihar előszele Peti összes jegyzetét a színpad távoli sarkaiba fújta. Mikor felnézett az elszálló akkordok után, megdöbbenve látta maga előtt a pucérság párkányi apostolát, majd nyugtázta: téjk it Ízi, it’s just rock’n’roll!

Máté és a vonatok: Moszkvai utunk reggelén Máté Budapestről érkezett volna Párkányba, hogy onnan együtt folytassuk az utat. A késéssel induló vonaton útlevélellenőrzést tartottak. Ekkor jött rá Máté, hogy a bukaresti EC-n parádézik. A várakozó, foghíjas zenekar néhány liter kávéval és kofolával később végre kiegészült Mátéval.

jovilagvan

Máté és a határőrség: Szintén Moszkva felé tartva, szintén Mátéval történt meg, hogy akkor szólította a természet, amikor az ukrán és orosz határőrök kutyákkal jöttek ellenőrizni az utasokat. Az egyik egyenruhás dühöst léptekkel és csaholó kutyával tartott a WC felé, ahol ütemes dörömböléssel hozta Mátéra a frászt.

Zoltán és a koffein: Amikor 2013-ban a táborba érkező zenekar kiszállt a furgonból, nem tudtunk nem felfigyelni Zoltán méretes pupillájára és párducmozgására, aki azon nyomban rohant a színpad elé ugrabugrálni. Később kiderült: a tequila és a kellő mennyiségű kávé gigászi erőt tud adni.

Peti, a klipforgatás hőse: A Melyiké vagy szám klippjében Petit gördeszkán húzzunk magunk után „ä zarany kocsival”. Peti és a sofőr, Zoltán úgy állapodtak meg, hogy a maximum sebesség 40 km/h lesz. Úgy másfél kilométer és Peti rémült ábrázata után jöttünk rá, hogy amerikai kocsi lévén, mi mérföld/órával haladunk.

Álom, édes álom: A 2012-es gombaszögi koncert előtt a zenekar a backstage-ben készülődött, amikor észrevették, hogy egy énekesnővel kevesebben vannak. Réka majdnem átaludta a fellépés pillanatait a szalmában!

Az új dobos: A zenekar új hátulütője a nyergesújfalusi Jáger Zoltán, aki már beállította alapértelmezettnek a Google fordítóban a szlovákot, és számtalan becenévre tett szert: Mr. Jager, újZoli, Brad Pitt.

Hozzászólások

comments powered by Disqus