Tekeredik a… labirintus

Szerző: Bilás Zsuzsanna

Szabó Eszter, a Labirintus udvar koordinátorának írása.

Felfordulás, lefordulás, kifordulás, befordulás. Fordulatok. Lehetnek váratlanok, tervezettek, ígéretesek vagy ijesztőek, de mindig bekövetkeznek.

Nekem kicsit ilyen a labirintus is. Egy útvonal, tele fordulatokkal, ívekkel, fokokkal. Lépések befelé, megérkezés, majd kifelé. S ahogy fordul a láb, mozdulnak a gondolatok is, és élednek az érzések. Furcsa, szokatlan, és működik. S hogy mire használható? Halász Péter, az idei labirintus építője erről így nyilatkozik: „Felhasználhatósága elképesztően sokszínű… tulajdonképpen csak az emberi fantázia szab neki gátat (vagyis az NEM). Terápiára - akár lovakkal is -, fejlesztésre széles körben alkalmazható, mozgássérülteknél (mozgáskoordinációs problémáknál) éppúgy, mint a lelki sérülések gyógyításánál kiegészítésképpen a már használt módszerek mellett. Elakadások, problémák kezelése, kreativitás ösztönzés, elcsendesülés, polaritások kiegyensúlyozása (férfi-nő, jobb-bal, stb.), meditáció, speciális élethelyzetek (születés, halál, stb.), kapcsolati nehézségek (páros bejárás), hogy csak néhányat említsek a lehetőségek közül. (Terry barátom már parlamenti képviselőknek is tartott ezzel a módszerrel fejlesztési programot!) De ha ezek egyike sem, akkor csak egy kis örömködés, játékosság, barangolás - gyermekien, mindenféle különleges ok nélkül. Végül, de nem utolsó sorban esztétikai élményként is értékes egy labirintus-minta, ha csak a külső megjelenésre gondolok - valakinek a kertjében, otthonában.”

tandem

S hogy mi vár még a Labirintus Udvarban?

Előadások, beszélgetések, műhelymunkák, amelyek Rólad, Neked szólnak. Tervezés, álmodás, megálmodás, megvalósítás. Utak, módszerek, eszközök, hogy megtaláld, amivel igazán foglalkozni szeretnél, és útmutatót kaphatsz ahhoz is, hogy mindezt hogyan érd el.

Önismeret, karrier, párkapcsolat, művészet, pihenés – gyere, és találd meg, ami Hozzád legközelebb áll!

Hozzászólások

comments powered by Disqus