Nincs több titka az Inn sátornak

Szerző: Bilás Zsuzsanna

Tóth Emese írása.

„Nem mondhatok semmit, mert léthazugságban élek, s ha képetekbe nyomnám, kicsit meghalnátok. ”- énekli Lovasi András, de itt most szó sincs ilyesmiről. Se léthazugság, se halál, meg semmi hasonló. Mi igenis „képetekbe nyomjuk” az igazságot, de nem kell senkinek se meghalnia, inkább eljönnie Gombaszögre és utánajárni. Nincs több titkunk, nincs több rejtélyeskedés, minden fellépő tisztázódott, s most minden információ napvilágot lát ebben a cikkben. No, lássuk hát a hét második felének fellépőit!

Pénteken, 15-én megzavarjuk a nyugodt kis idilli esték rendjét, na meg csendjét. Ezen az estén négyen uralják majd a sátrat. Közülük egyikük se aprózza el a dolgokat és a bpm-ek száma is elég magas számot érint szetjeikben. Nem relaxálós zenét biztosítanak, az biztos. Míg ők egész este rakják majd a talpalávalót, mindenki alaposan széttáncolhatja magát, főleg azok, akik szívéhez közel áll a drum and bass.

Beatprox, polgári nevén Viktor, egy fiatal DJ Kelet-Szlovákiából, aki a Broken Base crew tagjaként zenél mostanság. Zenei karrierje 2010-ben kezdődött. Ekkor kezdett el aktívan foglalkozni a drum and bass-szel. Szetjei a depp és a neurofunk jegyeit hordozzák.

“Hoški“ alias INFECT-ED alapítótagja, s azóta is képviselője a Broken Base crew-nak. A 2000-es évek körül véletlenül a legendás BAD COMPANY fellépésén találta magát, s attól kezdve nincs megállás az életében, ami a zenét illeti. A drum and bass szerelmese lett. Csehországi és angliai tartózkodása alatt ellátogatott a legnagyobb partikra, amik még jobban hozzájárultak ahhoz, hogy Hoški elkötelezze magát. 2008-ban szervezte első zenés partiját Brainwash néven, ebből alakult később a Broken Minds. Egy évre rá pedig megalapította a mai napig is működő s nagy népszerűségnek örvendő Broken Base-t. És még itt sincs vége a sornak! Az ő nevéhez kapcsolódik Kelet-Szlovákia legnépszerűbb bulisorozata, a BROKENBASE XL is. Szetjeiben előnyben részesíti a neurofunk, a techstep, a darkstep és a technoid kombinációit. Track listáját óriási figyelemmel állítja össze, aminek hála a drum and bass alap hangulatát tökéletesen átélhetjük.

Rudlock a zenéhez 2009-ben kezdett el kötődni, amikor a ’Nočná Smena crew’ tagjaként tevékenykedett. Jelenleg a kassai Broken Base crew csapatához tartozik, s gyakran a BROKENBASE XL és a BROKEN MINDS dnb eseményeihez is csatlakozik. A drum and bass-hez 11 éve fűzik komolyabb szálak. Kedvenc előadói közé tartozik Gridlok, Prolix, BSE, Ulterior Motive éééés még sokan mások. DJ szetjeiben megtalálhatjuk a neurofunk és a jump-upu fő jegyeit, de nem spórol a liquid, deep vagy a jungle elemeivel sem. Pályafutása alatt együttműködött olyan DJ-kkel, mint DJ Hype, Society, Maztek, Sinister Soul, Hallucinator….és még itt is sokáig folytathatnám a sort. Libor ”Volmax" Janečka már fiatal korában elkezdte építeni barátságát a zenével. Fénykora 2009-re tehető. 2010-től már a DJ-pultok mögött állt. 2015-től csatlakozott a már említett Broken Base-hez, s ugyanebben az évben kiadta első EP-jét az ameriakai Cymbalism Recordings-szal. Zenélt több híres-neves drum and bass dj-vel, többek között játszott Forbidden Society, Hallucinator, Maztek, A-Cray és Sinister Souls oldalán is. Most pedig sátrunkat tiszteli meg. Izgi!

base

Szombaton, 16-án szintén egy szlovák DJ csapat jön hozzánk. A 21 éves HoFFman szülővárosa Lőcse. Zenével 2 évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni, mára már a Stále Málo crew tagja. Első mixeit 2014 januárjában készítette, a nyárra már most tele van a naptára fellépésekkel. Szintén a drum and bass vonalat erősíti majd.

2007-et írtunk, amikor Kelso az első nyári munkáján megkeresett pénzéből megvette első gramofonját. Rá két évre már nevével plakátokon találkozhattunk, vele pedig egyre több buli mixpultja mögött. Vinyl gyűjteményében főleg a drum and bass stílus dominál, de nem veti meg az uk garage, a bass és a house stílusokat sem. 2010-től Kesh MNLSH-el együttműködésével ő is szervezője a Svezarm Calling-nak, ami a deeptech-re, a dubtechno-ra, a minimal-ra vagy a bass-ra összpontosul. A kassaiak számára a már 2009-től minden szerdán megrendezendő Stredávka-ról lehet Kelso ismerős, de gyakran találkozni vele a Drumophone-n is. Itt ismerkedtünk meg vele mi is, s reméljük, sikerül majd sátrunkba olyan hangulatot teremtenie, mint amilyet a Tabačkában szokott.

Hozzájuk még társul harmadik tagként Carter, aki HoFFmannal együtt az Epic Brains csapatát erősíti.

hoff

A hét maradék napjain több, már a hét elején bemutatkozó DJ-t láthattok és hallhattok majd sátrunkban, viszont itt még közel sincs vége a DJ-k sorának. Vannak itt még emberek, akik lelkesek, kedvesek s annyira szeretik a Gombaszögi Nyári Tábort, hogy már sokadszorra térnek vissza s próbálják ki ez éven az új sátrat!

Infra Vörös a komáromi CityRebootCrew tagjaként viszi a soundsystem kultúra zászlaját a Kárpát-medence városain, pusztáin és erdőin keresztül idestova 6 éve. Kedvenc matrica lepte bőröndjében ott lapulnak régi és új korok dub valamit dubstep kiadványai, melyekre mondhatni interfészként tekint. Kulcsokra, melyek ajtókat nyitnak a valóság egy oly szegletébe, ahol megérthetjük, hogy mind egyek vagyunk, ahol tudatosíthatjuk, hogy egy élet él mindannyiunkban. Infra számára a zene üzenet, egy tanulságos történet, amit igyekszik minél több embertársának elmesélni élete során.

A Yomakomba néven elektronikus zenét játszó Lukács Attila 2011-ben kezdte a zeneszerzést. A fiatal párkányi DJ számára nem ismeretlen az élőzene világa sem. Korábban gitáron játszott, csak később kezdett el saját számokat írni, főleg Nu-Disco/Deep House stílusban.

Kovács Ákos a PLUSplus formáció egyik tagja. Nálunk Mix Out Kálmán néven játszik. Ákos egyben a dunaszerdahelyi Durvacrew és Tollas Rádió fogaskereke is. DJ-zni 2006-ban, az Egyesült Királyságban kezdett el. A PLUSplus 2010 óta létezik, s mára már kb. 400 fellépést tudhatnak a hátuk mögött Európa több országában. 2014-ig rezidensek voltak a pozsonyi Radosť Klubban, s azóta a Nu Spirit Club-ban és Nu Spirit Bar-ban találkozhatunk velük rendszeresen. (Figyelem! Senki ne lepődjön meg, ha esetleg sátrunkból néha Kéti Peri szól majd. Ákos vállalja a felelősséget!)

infra

Ééééés van itt még valaki, akinek sokat köszönhetünk majd. Ő nem más, mint Berecz Dávid, a hangosítónk. Azon kívül, hogy egész héten azon lesz, hogy minden jól szóljon, olykor DJ-ként is bemutatkozik. Művészneve PRDTR (azaz Predátor). Szejteiben ragaszkodik a drum and bass-hez, de nem áll messze tőle a trap és a dupstep sem. Mi tagadás, nem kis feladatot vett a vállára, de reméljük, hogy zenélés közben kicsit relaxál is majd. (Köszi, Dávid, előre is mindent!)

Nos, ennyi volt a mese mára, zárul az Inn mókatára! Most már minden napvilágot látott, így hát lehet hangolódni az egyes estékre! Ezek a jó muzsikák semmittevéshez is nagyon jól megállják a helyüket, de Gombaszögre pakoláshoz, Gombaszögre utazáshoz kifejezetten kellemesek, szóval tessék a linkekre kattintani és kóstolni! Finomak, biztosak vagyunk benne!

Viszlát alig két hét múlva! Béke!

Az Inn csapata

Hozzászólások

comments powered by Disqus