Egy csipetnyi a B-612-ből

Szerző: Varga Bianka

Az írás Gyenge Veronika és Varga Bianka munkája.

Réges-rég egy messzi-messzi galaxisban, tűzijátékok és egy hangos gyomorból feltörtő sírás közepette megszületett egy kisbolygó, melyet évekkel később a **JuGyIK// csillagászasszonyai fedeztek fel. Expedíciójuk során sikerült feltérképezniük eme csillag minden egyes szegletét, medrét, zugát, sarkát. Ottlétük során becsületesen gyomlálták a mandarinkák által ostromolt, majomkenyérfák által benőtt kis területet…

1

Tudjátok az ember, ha olyan nagyon-nagyon szomorú, szereti a naplementéket. De szerintünk tudjátok azt is, hogy Gombaszögön csak napfelkeltéket fogunk együtt látni. A tábor ideje alatt csak hallgass az ösztöneidre (és figyeld a JELEKET), azok pedig elvezetnek hozzánk. A reggeli kávé mellé dukáló cigaretta vagy croissanthoz mi minden nap böcsületessen fogjuk olvasni a versszeleteket különböző költőktől. Ha van kedvenced, azt nagy valószínűséggel majd hallhatod. Ha pedig nincs, akkor ilyenkor, ezekben a kellemes délelőtti órákban biztosan rátalálsz. Délben, amikor a nap a legmagasabban jár, nálunk Bokor Krisztián tart előadást a meditáció üZENetéről, majd közös meditálással folytatjuk a programot.

2

A délutáni órákban amellett, hogy lazulunk, olvasgatunk, beszélgetünk, minden nap lesz a legkisebbek számára is felolvasás. De nemcsak a GombaOvi ideiglenes lakóit várjuk! Ha délután nem is érkezel a mesékre, este bepótolhatod. Igaz, ekkor már a kisebbek aludni fognak, viszont a pajzán történetek csak akkor fognak igazán megelevenedni Szeleczki Mónika előadásában. Aki hallotta már, az tudja, hogy nem érdemes kihagyni.

3

Ez lesz, egy minden szeszélye ellenére, szeretett rózsa, egy szomjat oltó kút a sivatagban, egy kis hűsítő árnyékdarab, enyhe kilengés a valóságból. Egy hely, ahol kicsit megpihenhetsz, meditálhatsz, olvasgathatsz, és magadba szívhatsz annyi irodalmat, amennyi épp ellensúlyozza a bevitt pálinkák által okozott lelkiismeretfurdalást. A mindennapi versszeleteket, Zent és zenét, békét, párnákat, pihenőhelyet mi biztosítjuk. Együtt pucoljuk majd a kialudt tűzhányókat, utazunk el énünk megannyi bolygójára, alkotunk, nevetünk, szeretünk. A B-612 egy kicsi bolygó, tele könyvillattal, gőzölgő teákkal, pozitív energiákkal, csillagokkal. Tőlünk. Nektek. Várunk Titeket!

Hozzászólások

comments powered by Disqus