Lehull a lepel az Inn Sátor egy részéről

Szerző: Bilás Zsuzsanna

Szemezgessetek az idei chill sátor, azaz Inn Sátor fellépőinek egy részéből! Ha a vastagon szedett, narancs színű nevekre kattintotok, eljuthattok az adott formáció dalaihoz. Tessék rendesen bemelegíteni!

Ahogy már első, bemutatkozó cikkünkben említettük, a zenei felhozatalunk igen csak színesre sikeredett. Akkor még kicsit rejtélyesek voltunk, de most, remélve, hogy ujjaitokat meghagyva, csak a körmeiteket rágtátok le, megosztjuk veletek a hét első felének fellépőit, hogy aki eddig nem ismerte őket, tegyen ellene, hiszen megéri ezeket a muzsikákat otthon is hallgatni! De még mennyire!

A 0. napon, azaz kedden, július 12-én szervezői csapatunk három tagja mutatkozik be tryp nevű formációjukkal. A csapat háromtagú. Janitor Kristóf és Mártha Kristóf a zenét szolgáltatja, míg Maruscsák Dávid, a csapat VJ-je, a látványért felelős. Ebből kifolyólag a tryp szorosan kapcsolódik a vizuális dolgokhoz.

A három szepsi származású tag 2015-ben alapította a formációt, s azóta bemutatkoztak már a kassai Tabackában, februárban jelent meg első EP- jük, ZONES címmel, s nemrég első videoklippüket is megjelentették. Zenei stílusuk leginkább ambientnek nevezhető. Nyugodt, lazulásra teljesen alkalmas, melodikus zene, ami részben elektronikus, részben akusztikus. A zene akusztikus része az élő performance során is megjelenik, mivel az elektronikus zajok, hangok mellett hangszerek is megszólalnak zenéjükben. A keddi napon kívül velük még pénteken is találkozhattok majd!

tryp

Az est többi részében a tryp formáció egyik tagja, aëvronyk folytatja majd a zenélést. DJ set-jében főleg az elektro, hip-hop és a downtempo elegyeit ötvözi majd. A trypből kiindulva benne sem fogunk csalódni!

Szerdán, 13-án az egyik legjobb magyar kiadótól, az ASAN-tól érkezik hozzánk három előadó, akik az elektronikus zene finom oldalából adnak nekünk ízelítőt. 2014-ben a kiadó három lemeze is bekerült az év legkiemelkedőbb megjelenései közé. Semmi kétségünk nem lehet afelől, hogy egy emlékezetes este elé nézünk majd.

asan

A kiadót nálunk Zomblaze, planetmälcolm és leap képviseli majd.

Zomblaze 10 éve ismert arca a magyar undergroundnak, s jelentős tagja a magyar hip-hop közösségnek. Aki szereti a hip-hopot, annak kedd este a chill sátorban lesz a helye! Aki viszont nem, az is mindenképp jöjjön, hallgasson bele, s engedje magát elragadni.

Planetmälcolm Kassáról indult, s a kezdetektől erősíti az ASAN csapatát. Zenével 11 éve kezdett el foglalkozni, planetmälcolm néven 7 éve „muzsikál".
Sátrunkba, az ő szavaival élve „jó kis rotyogós beateket” hoz majd. Ami azért egészen jól hangzik, nem?

planet

Leap a kétezres évek drum and bass őrülete óta nehezen tud leállni a zenéléssel, bár gondolom nem is próbálkozott vele, hiszen nem lett volna érdemes. Reméljük, fellépésük estén a nagyszínpadon játszó Korai Öröm zenéje nem fogja elcsábítani (hiszen információim szerint örömmel hallgatja őket is), s „összeházasítja” stage-ünkben a dupstep és a jungle elemeit.

leap

A következő napon egy baráti társaság veszi át a hangszereket és természetesen a DJ-pultot is. Ők biztosítják majd egész nap a muzsikát.

A Raëlism 2014 decemberében alakult Lázár Dávid kezdeményezéséből. Azóta társult hozzá Olcsváry Ákos, a formáció jelenlegi dobosa, tavasztól pedig Kaszonyi ’Taki’ Dániellel kiegészülve már gitárossal együtt készülnek a gombaszögi fellépésükre.

A sok próba és fellépés után megszületett ez a pszichedelikus, progresszív drum 'n' bass vonal, de nyitott és szabad felfogású zenészekként, illetve sci-fi rajongókként a monumentális, melankolikus és filmzenei hatású elemek is teret kaptak a repertoárukban.

raelism

Az élő zenei szálat majd négy DJ váltja, név szerint P.G., Sabisski, Lizard és Adry. Ők négyen szinte az egész estén keresztül a techno különböző alkategóriáiból válogatnak majd.

A hét második részében fellép többek között beatprox, volmax, Kassáról érkezik majd hozzánk Majkl Kelso, HoFFman és Carter, és aki a chillsátrat idén sem hagyja ki, InfraVörös.

Hamarosan őket is bemutatjuk, addig pedig hangolódjatok a táborra a feltüntetett dallamokkal!

Gyertek lazulni Gombaszögre!

Hozzászólások

comments powered by Disqus