Egy MÁSIK irodalmi sátor

Szerző: Bilás Zsuzsanna

Az írásért köszönet Mucha Attilának.

Tavaly mutattuk be a táborban az éledező Márai Sándor Író Kört, az idén már első osztályosok lettünk (nyugodtan lehet lájkolni a fészbukon, csak ajánlani tudom).

Amellett, hogy gyarapodott tagjaink névsora, irodalmi esteken vagyunk túl, lezajlott az idei közgyűlésünk is, amiről csak annyit kell tudni, hogy három sör mellett, pont elég időm lenne elmesélni, mi minden volt ott, szóval képzelhetitek. Legutóbb pedig részt vettünk egy jóformán egész estés műsorral a Tollas Rádió 51. adásában.

Az idei táborban a JUGYIK-kal karöltve szervezzük az irodalmi jellegű programokat. Még pedig: írókölcsönzőket, közös-üléseket, mindenféle beszélgetéseket és rácsodálkozásokot, frissen megjelent, kortárs irodalmi művekre. Csak tessék, csak tessék!

Azzal fogunk dolgozni, ami van, szóval, aki kíváncsi az egészre, az okvetlen nézzen meg minket, és ha a fülit is kinyissa, akkor talán sokkal jobban jár, bár tény, hogy a lányok szépek!

Arra gondoltunk, hogy szerdától szombatig késő délelőtt vagy délben kezdenénk. Hogy is mondjam, kötetlen beszélgetésekkel. Azokkal, akik ott vannak, akik eljönnek megnézni bárkit is, vagy késztetést éreznek, bárkivel is koccintani, azok eljönnek, és mi is ott leszünk, legalábbis előbb-utóbb összeverődünk. Annyi biztos, hogy lesz ott egy lemezjátszó, néhány régi bakelit, és minden nap kettőig, amíg nem kezdődnek hivatalos programjaink, nyomjuk a lazát.

Amit már most meg lehet jegyezni, hogy azokon a napokon, amiket felsoroltam, minden nap kettőtől a MÁSIK tagjai olvasnak fel, és őket követi még jónéhány beszélgetés és könyvbemutató a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) és a József Attila Kör (JAK) tagjaival.

Többek között a kedves látogató részt vehet Csider István Rendrakás, valamint Kabai Lóránt Semmi szín c. verses kötetének bemutatóján, láthatjuk a frissen megjelent Instavers antológiát Kele Dóri szerkesztővel, és aki még emlékszik, pár éve Soltész Béla már vendégünk volt, most két új kötettel tér vissza. A nem is olyan rég megjelent Inbox-szal, és mesélni fog izgalmas latin-amerikai útjáról is.

instavers

Hála a JUGYIK-nak még több meglepetést tartogatunk, ami a táborig biztosan kiderül.

Akinek lába van, jöjjön el!

Hozzászólások

comments powered by Disqus