Csapatjátékra fel!

Szerző: Hajtman Gábor

Ha először vagy a táborban és szereted a kalandot, a megmérettetést, netán a versenyszellemet, akkor ne habozz! Légy Te is részese a csapatjátékoknak, ahol mindig adott a jókedv, móka és kacagás. Szórakozásban nem lesz hiány!

Az előző évekhez hasonlóan 2016-ban sem a világbékéért fogunk küzdeni. Van azonban fődíj, ami nem más, mint a híres évről évre más csapathoz kerülő vándorgomba. Lássuk, mire lesz szükséged, hogy idén a tiéd lehessen a győzelem! Kezdjük ott, hogy szerezned kell egy kollektívát. Amennyiben nagyobb társasággal érkeztél, az első lépés kipipálva. Ha kevesebben vagytok mint nyolcan, bátran csatlakozzatok más táborozókhoz és alapítsátok meg a nyertes csapatot!

A játék hagyományosan nevezéssel kezdődik majd, aminek keretén belül minden csapat megalkotja saját zászlaját és csatakiáltását. Ezek kísérik majd őket az egész verseny folyamán. A letéti díj, azaz az „ígérem, hogy részt veszek a játékok minimum kétharmadán“- díj ára 3 €/fő, amit a szervezők a tábor végén VISSZATÉRÍTENEK minden csapatnak, aki becsülettel játszott. Ugye már téged is csupán az foglalkoztat, hogy milyen versenyszámokban ügyeskedhetsz majd? Lesz itt minden, amit csak a fantáziád betud fogadni. Tájfutási rejtelmeink megfejtéséhez idén se hagyd otthon tájékozódási képességeid, kreativitásod! Pontosságod és merészséged mutasd be a paintball-on. Lesz továbbá csocsóbajnokság, iszapbírkózás, és különböző ügyességi versenyek, mint pl. a hordó körbefutása egy nagy sör legurítása után. És ha már a kajánál és a piánál tartunk, ne áruljátok el senkinek, hogy Ti mit szórtok majd bele a bográcsotokba gulyásfőzéskor! Izgi lesz!

bubi

Tekintettel a korlátozott csapatlétszámra a tábor folyamán bármikor beugorhat mindenki más is csocsózni, pingpongozni, amíg az ezekhez tartozó eszközök épp nem a versenyszám tárgyát és helyszínét képezik. A játékokon való részvétel a megfelelő recept egy emlékezetes hét megvalósítására, de ahogy tartják: mindenki másképp csinálja. Ahogy láthatjátok, sok színes program vár rátok idén is, s ez még mindig nem minden! A már hagyományosnak mondható Diákklubok Harcáról ugyanis még nem ejtettem szót! Ennek keretén belül csocsóbajnokságon és műveltségi vetélkedőn mérik össze a tudásukat és ügyességüket a kvalifikált versenyzők. Nyolc egyetemi városban, Prágától, Budapesten keresztül, egészen Kassáig folyt a harc. A végső küzdelemre pedig idén is a Gombaszögi Nyári Táborban kerül sor!

Míg a Műveltségi vetélkedőn a besztercebányai MIKÁD-on kívül az összes tagszervezet képviseltette magát, a Csocsóbajnokság mindent elsöprő sikert aratott, hisz a 8 tagszervezet részvételével mintegy 200 egyetemista közül kerültek ki a döntősök. A csocsóban értelemszerűen 2 fős csapatok versengtek, míg a műveltségire 3 fős csapatokkal lehetett nevezni. A résztvevők különböző témakörökben mérhették össze tudásukat: fizika, irodalom, földrajz, de megtalálható volt a témakörök között a Diákhálózatot, az adott egyetemi várost, ahol a vetélkedő folyt, illetve az adott tagszervezetet érintő kérdések is.

A tagszervezeteken belüli harcokból kikerült döntősök napijegyet nyertek az idei tábor azon napjára, amelyiken az általuk képviselt versenyszám döntője lesz. A két döntő pontos időpontjáról hamarosan tájékoztatunk mindenkit!

A Csocsóbajnokság döntősei: Jakab Attila, Horváth Csaba (AED), Eduard Fritscher, Jojo Zvalo (JAIK), Kovács Álmos, Mokos Márton (JÓMÓD), Tabi Balázs, Karácsony Flóra (JUGYIK), Baranyai Kinga, Fülöp Gergely (KAD), Izsák Tibi, Németh Feri (KAFEDIK), Barto Norbert, Hunyák Pavel (KIKELET), Szekeres Pál, Kiss Tamás (MIKÁD).

A Műveltségi vetélkedő döntősei: Tóth Gergely, Horváh Csaba (AED), Tarcsi Szabolcs, Keresztényi Dávid, Szomolai Csilla (JAIK), Katona Nikolasz, Zahorec Zsolt, Farkas Benjamin (JÓMÓD), Velmovszká Angelika, Klementik Sztella, Szaniszló Valéria (JUGYIK), Farkas Ferenc, Mikle Tibor, Zalacko Roland (KAD), Szelecky Zsolt, Udvardy Bálint, Križan Nikolas (KAFEDIK), Jabrik Gábor, Rási Gábor, Sauer Július (KIKELET).

Szívből gratulálunk a döntősöknek! A megmérettetéshez, pedig sok sikert kívánunk! Izgalmas játékok várnak ránk, várjuk már a nagy csatát!

Hozzászólások

comments powered by Disqus