Ők már biztosan ott lesznek Gombaszögön!

Szerző: Stubendek Attila

Két hónap múlva veszi kezdetét a Gombaszögi Nyári Tábor, Felvidék legnagyobb fesztiválja és szabadegyeteme. Az utóbbi napokban a tábor első felének nagyszínpadi fellépői már ismertté váltak, lássuk hát őket!

Kedd a nulladik nap, de szó sincs bemelegítésről, egyből a húrok közé csapnak Gombaszögön! Az este fellép a párkányi jóvilágvan: az együttes az egyik legismertebb felvidéki magyar formáció, akiknek a neve már összeforrt Gombaszöggel, és az elmúlt két évben a tábori himnuszokat is Rékáék jegyzik. Őket a gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company követi, akiket leginkább a magyar rádiókban is játszott Elviszlek című szám alapján ismerhetünk.

Kezeket egymás farzsebébe csak óvatosan, nehogy korai legyen az öröm! Szerdán a koncertek sorát Péterfy Bori együttese kezdi. Ha nem ugrana be elsőre: Hajolj bele a hajamba, Vámpír - ugye megvan? Őket követi a már negyedévszázados születésnapját ünneplő Korai Öröm, akik világzenét, de gyakran pszichedelikus és progresszív rockot játszanak.

Csütörtökön ismét egy olyan együttest üdvözölhetnek a táborlakók, akik már többször megfordultak Gombaszögön: ők a Magashegyi Underground Bocskor Bíborka vezetésével. Ugye elég, ha azt mondjuk: Szeplős váll, Metróhuzat vagy Árnyékok... Majd a magas hegyek között a gombaszögi éjszakában a Halott Pénz folytatja a bulit. Valami van a levegőben – aki járt már a táborban, biztosan tudja, ha nem, hát most megismeri az érzést. Ajánlónak álljon itt még a Darabokra törted a szívem és a Majd!

A gombaszögi pénteket a Pannonia Allstars Ska Orchestra nyitja. Ahogy a nevük is mondja, alapvetően ska muzsikát hallhatunk, de stílusuk valódi zenei Babylon, találhatunk benne jazzt, dubot, és népzenét is. Őket követi az utóbbi idők egyik legmenőbb együttese, a Margaret Island, akik remélhetőleg az Eső című számukkal már jó előre elijesztik a fellegeket a gombaszögi völgyből!

És ez még nem minden!

A zenei program tartogat még meglepetéseket, nem csak a hétvégét illetően, de a hétköznapok már említett fellépőit is követik még más zenekarok, akiket hamarosan megismerhetünk. Érdemes hát követni honlapunkat és facebook-oldalunkat egyaránt!

Ha kedvet kaptál, érdemes már most jegyet váltani a felvidéki jamboreera a gombaszog.sk/jegyek oldalon. Ha már voltál tavaly, vagy netán a Lévai vagy a Tőketerebesi járás lakója vagy, idén 1 euróért, vagy egyenesen ingyen jöhetsz Gombaszögre, az erről szóló részleteket ide kattintva találod.

Találkozunk Gombaszögön!

neki már van jegye

Hozzászólások

comments powered by Disqus