Melodisztikus párkapcsolódás

Szerző: Nyombaszögi Tári Gábor

Párkapcsolati sanzondélelőttöt hirdetett péntekre a Szalmaszínház, a talányos műfaji besorolás végülis örömzenélésbe és együtténeklésbe torkollt.

Melodisztik

A Szeder-Szabó Krisztina és Turchányi Dániel alkotta MeloDisztiK kettőst a Gurigongo Symposium hozta a táborba, ők pedig magukkal hozták a 20-as és 30-as évek amerikai és párizsi szvinges-sanzonos hangulatát, majd a zenés időutazás során meg sem álltak egészen a 2000-es évek Budapestjéig.

Melodisztik

Krisztina varázslatos hangterjedelmével és stíluseszközeivel kápráztatta el a közönséget, Dani pedig gitárjátékával tökéletes aláfestést biztosított az angol, francia és magyar nyelvű daloknak. Finoman csilingelő, nőies visszafogottságú, recésen duruzsoló és kacéran frivol – Krisztina énekhangjára szinte bármilyen jelző remekül „ül”. Persze ahhoz, hogy emlékezetes koncert kerekedjen a magánéletben is egy párt alkotó duó előadásából, a gitár- és énektudáson kívül szükség volt Krisztina személyiségére is: a közönséggel remekül kommunikáló énekesnőnek sikerült bevonnia a közönséget is a produkcióba. Aki a másnaposság finom levezetéseként ült be a sátorba, azt hamar fejbe kólintotta a Szeder két tagjának örömzenéje.

(jéel)

Hozzászólások

comments powered by Disqus