Hogyan javítsunk párkapcsolatainkon négy kérdéssel - Hoppál Bori a Labirintus udvarban

Szerző: Paluska Zsuzsanna

A TANDEM Labirintus udvarában idén az önismereté és a férfi-női kapcsolatoké volt a főszerep. Délután 15:00-tól került sor Hoppál Bori “Te az enyém, én a tiéd” jeligével ellátott workshopjára. Annyian gyűltek össze a kis udvarban, hogy Bori először kicsit meg is ijedt, mert kevesebb segédanyagot hozott magával, de végül jó hangulatban és sikeresen leépítettük a párkapcsolatokban felmerülő sztereotípiákat Byron Katie a Négy kérdés elnevezésű módszerével. A tanulságos előadás után még mikrofonvégre kaptam a mindig mosolygós Borit, aki, mint kiderült, még felvidéki gyökerekkel is rendelkezik.

Bori, testtudat oktató vagy, mit is jelent ez pontosan? Főleg nőknek tartom az előadásaimat, ebben az értelemben a testtudat azt a kifinomult figyelmet és tudatosságot jelenti, amivel egy nő a testében él. Én ttesttudatoktatóként arra szeretném megtanítani a nőket, hogy minél több elfogadással, szeretettel, szabadabban viszonyuljanak a testükhöz..

Hoppál Bori

Hogyhogy a Gombaszögi Nyári Táborban mégis párkapcsolati témában adtál elő? Mint előadő viszonylag intim témákban mozgok. Minden olyan dologról, ami a nőiségünkkkel és a szexualitásunkkal kapcsolatos, szabadon írok és beszélek. Úgy gondoltuk, hogy első nekifutásra nem ezeket a témákat hoznám a táborba, de lehet, hogy a későbbiekben ezekkel is előállok, amennyiben van rá igény.

Az előadások témáiból kifolyólag bizonyára rengeteg különböző véleménnyel találkozol. Előfordul-e, hogy Te magad is tanulsz ezekből valamit? Ennek a foglalkozásnak az az egyik csodája, hogy rengeteg emberrel találkozoml. Rendszeresen szembesülök új és nagyon szép, vagy akár megindító történetekkel. Számomra nagyon szép pillanat volt, amikor itt a táborban a két csoport, a különválasztott nők és férfiak megosztották egymásról a véleményüket, és láttam rajtuk, hogy rájöttek, az ellenkező nem érveiben lehet némi igazság. És persze lehet abban akár szeretet vagy odafigyelés is. Mindig vannak olyan pillanatok, amiket magammal viszek egy-egy alkalom után.

Ez az első eset, hogy Felvidéken jársz? Milyen érzésekkel jöttél most
a táborba? Az édesapám Kassán született, amikor még a város Magyarország része volt, tehát valamilyen szinten én is kötődöm Felvidékhez. Nagyon- nagyon boldog voltam, amikor Kriszta hívott. Kíváncsi voltam, milyen lesz itt a hangulat. Még csak néhány órája érkeztem, de már megfigyeltem, hogy az emberek együttléte itt szép és őszinte.

Meglepődtél, amikor láttad, hogy ilyen sokakat érdekel az előadásod témája... ...és főleg azon, hogy férfiak is eljöttekl. Végre! Komolyan mondom, Magyarországon lehetetlen ennyi férfit látni egy párkapcsolatokkal kapcsolatos workshopon. Itt pedig majdnem fele- fele arányban voltunk. Szóval nagyon gratulálok lányok, nem tudom, hogy tartjátok a férfiakat..felvidéki asszonyok, ti tudtok valamit! Vagy a férfiak….

Hozzászólások

comments powered by Disqus