Ez köll e!

Szerző: Nyombaszögi Tári Gábor

Gombaszögi táborozás

Egy idő után, ha már sokszor jártál Gombaszögön, úgy megszokod a sátorlétet, hogy majdhogynem otthon is fölvered a sátorjegy cédulájával ellátott jószágot. Viszont, ha még nem te vagy ez az ember, egyet se félj, mert ez az a cikk, ami segít.

Az igazság az, hogy így pár héttel a tábor előtt még én is vakarom a fejem, hogy vajon mibe fogok pakolni. A koleszba ugye kényelmesség szempontjából gurulós történettel járok, de ha ez letörténne Gombaszögre… jószerével már a buszra való felhurcolkodás közben kitörne a kereke. Ezért kerekedem fel jövő héten a Lidlbe vagy a Decathlonba (igényességtől meg píztől függően ugye…), hogy kerítsek egy túrazsákot. Jobb esetben olyan húsz pízírt - forintban értve - már találok is egyet. Zsebekkel, csatokkal, cipőnek való rakodótérrel lenne a legideálisabb.

Azt mondani, hogy homlessz vagy, tiszta vad meg minden, de akkor már nem annyira, ha a hajnalban repkedő mínuszokban a vizes füvön fagyoskodsz. A csillagok csodálata helyett inkább majd azt kérded az égre pillantva, hogy édesanyád jó egészségnek örvend-e? Ennek elkerülése érdekében a sátor tényleg teljességgel elengedhetetlen. A „megfagyok hajnalban” emergency packbe pedig a karimatka habkönnyű formulája, a hálózsák, kényesebbeknek pedig egy kispárna is belefér. Ne feledjük, hogy ruházkodás terén ez az a hely, ahol tyepláki, vastag zokni, meg egy pulcsi sem árt. Hogy mindezek a megtekinthetőség előnyös tulajdonságával legyenek ellátva, egy zseblámpára is szükséged lesz. A mai modern időkben ezt a funkciót a telefon is teljességgel képes ellátni, úgyhogy keress egy agytrösztöt a környezetedben, aki megkeresi rajta neked az elemlámpa opcióit.

Mivel a táborban engedélyezett a futás, szaladás, kúszás-mászás, tántorgás tevékenysége, ezért mindezekhez külön lábbeli is dukál! Nevezz ki egy Gombaszög-botaszkit, mert lehet, hogy már nem fog ugyanolyan állapotban hazakerülni, mint volt… Nem azért, mert a szervezők titokban cipőket szaggatnának, hanem mert ha netán belelépnél egy térdig érő sártengerbe, nem biztos, hogy a cipőn kővé vált sár egykönnyen lepattogzana.

Ennek ellenére az olyan szellős surranók is jól jönnek, mint egy pár szandál, vagy egy zuhanyzáshoz evidens módon használható slapki. Hűvösebb, vagy esősebb napokra ajánlott a bakancs, illetve egy trendi gumicsizma, amit még mindig halál komolyan divat napos idő esetén is viselni, a nyilvánvaló lábszag ellenére, úgyhogy ganajozásra fel!

Egyébként az egy nap/egy alsónemű-zokni kombó igen higiénikus tud lenni, már ami a ruházatot illet. No meg aztán itt főképp a funkció az, ami számít. Legyen fürdő, de legyen egy vetrovkád vagy mittomén, ami nem ázik be. Legyen nyári, meg amiben szépen mutat a lesülés, meg valami, ami szibériai, és menő orosz akcentussal tolja az ipart.

Ez az a cikk is, ami a rutinos táborozóknál megelőzi azok reggeli sátorról-sátorra való népvándorlását, amiből félálomban csak annyit értesz, hogy: ¨mrrrghhmm, van egy fogpasztádrrrgfh?¨ Szóval ez a stratégia már rég lejárt lemez, ugyanis ha túl sokan űzzük, egyszer csak mindenki egy fogpasztáért fog sorban állni. Tehát hozz számodra szükséges kenceficéket (tusfürdő, sampon, fogkefe, fogkrém, sminkleszedő és sminkfeltevő alkalmatosságok, Fenistil, egyéb kencék)! Soselehettudni-alapon, egy fájdalomcsillapító a táska aljára, meg mindenféle seb-, betegségmegelőző és -kezelő eszközök jöhetnek az egyazon sátor lakóinak akár egy közös büdzséből is. Innentől mindenki maga döntse el, hogy milyen allergiát vagy más állandó betegséget diagnosztizáltak nála, illetve, hogy miféle védelemre van szüksége a tábor ideje alatt, a szúnyogirtón, a fertőtlenítő zseléizén meg a vizes törlőkendőn kívül.

Aztán még itt vannak azok a haszontalan lim-lomok, amik vagy olyan egyértelműnek tűnnek, hogy elhozd, hogy otthon is hagyod, vagy eszedbe sem jut, hogy ilyet hozhatnál. Mint például: törölköző. Gitár, vagy valamilyen hangszer, amin tudsz imprózni. Egy szalmakalap, ami viselésével nem fog már az első nap felforrni az agyvelőd. Az evőeszközök meg a tányér elhozatalát pedig még igen meg fogod köszönni, amikor az elaludtamareggelit-szindrómakor mész valakihez kajáért kolompolni. A telefon-pénztárca (természetesen euró csörgésével a zsebei közt)-töltő szentháromsága pedig jobban érvényes, mint valaha.

Ezek lennének, amit a tábor kezdetéig még van időd innen-onnan összebúrogatni, és hadd ne írjam ide, hogy jókedvet, nyitottságot és türelmet is jó lenne csomagolni, de most már legalább ezt a klisétengert is kimerítettük. Egyébként meg, az ilyen adottságok nagy részét meghozza az a mindig ippen elég gombaszögi nyári rumbó.

Hozzászólások

comments powered by Disqus