Csapatjáték indul, avagy kalandra fel, táborlakó!

Szerző: Nyombaszögi Tári Gábor

Először vagy a táborban és fogalmad sincs, hogyan varázsold az ittléted idejét minél mókásabbá? Vagy már senior táborozó vagy és izgatottan várod az idei újdonságokat játékokkal kapcsolatosan? Eljött a nagy nap, hogy felfedjük titkainkat, min dolgoztak játékszervező méhecskéink oly szorgalmasan.

Táborunk kihagyhatatlan része a csapatjáték, mely nélkül nem is tábor a tábor. Az előző évekhez hasonlóan 2015-ben sem a világbékéért fogunk küzdeni, a fődíj nem más, mint a híres évről évre más csapathoz vándorló vándorgomba. Na de mire van szükség a Gombakupa legyúrásához? Kezdjük ott, hogy egy csapatra. Amennyiben nagyobb társasággal érkeztél, az első ad kipipálva. Ha kevesebben vagytok, mint nyolcan, bátran csatlakozzatok más táborozókhoz és alapítsátok meg a nyertes csapatot! :)

Gombakupa

A játék hagyományosan nevezéssel fog kezdődni, ahol minden csapat megalkotja saját zászlaját és csatakiáltását. Ezek kísérik majd őket az egész verseny folyamán. A letéti díj, azaz az „ígérem, hogy részt veszek a játékok minimum kétharmadán“- díj ára 3 €/fő, amit a tábor végén VISSZAKAP minden csapat, aki becsülettel játszott.

Gombasör

Miért is éri meg ez NEKED, NEKÜNK? Miben lehet részt venni? Legnagyobb újdonságunk számotokra az úgynevezett halál csókja, ahol puszikkal ejthetik ki egymást a játékosok, ismerősök és egymásnak még nem ismerősök egyaránt. Pontosságod és merészséged mutasd be paintball-on. Tájfutási rejtelmeink megfejtéséhez idén sem hagyd otthon tájékozódási képességeid, kreativitásod! Továbbá csocsóbajnokság, buborékfoci, iszapbirkózás is lesz. Emellett sok ügyességi versenyszámot is készítettünk számotokra, ahol nem minden az izmokon és az előző esti fáradalmakon fog múlni. Most sem marad el a szokásos műveltségi vetélkedő,további fűszerünk pedig a snapszerbajnokság. És ha már a fűszereknél tartunk, ne áruljátok el senkinek, hogy ti mit szórtok majd bele a ti bográcsotokba gulyásfőzéskor. Izgi lesz :)

Gombagulyás

Tekintettel a korlátozott csapatlétszámra a tábor folyamán bármikor beugorhat mindenki más csocsózni, pingpongozni, mászófalazni, amíg ezek nem a versenyszám tárgya és helyszínei épp. A játékokon való résztvevés lehetne egyenest a recept egy emlékezetes hét megvalósítására, de ahogyan tudjuk jól, mindenki másképp csinálja. Véleményem és tapasztalataim szerint már megfigyelni a játékokat is maga egy műsorszám.

Gulyás Zsófi

Hozzászólások

comments powered by Disqus