Hozd el kedvenc könyvedet!

Szerző: Sárga Szamár

A brünni Sárga Szamár blog-ólját (sárga) könyvsátorra cseréli a Gombaszögi Nyári Táborban, ahova szívesen várja a táborozókat egy újságátböngészésnyi, könyvolvasásnyi, versnyi, pohárcitromosvíznyi időre. A sátorban lesz egy könyvcsere-polc is, ahonnan nem csak kölcsönözhetsz, hanem leteheted majd magaddal hozott könyvedet, hogy elérhetővé tedd a többi táborozó számára!

Beszámoltunk már róla, hogy idén fotósműhely-foglalkozást is kínál a sátor, amire fontos, hogy előre regisztrálj. Viszont távolról sem merül ki ennyiben az, amiért érdemes keresni minket! Az általunk kínált menü: friss napisajtó reggelire (tábori és szlovákiai), megzenésített versek délidőre, uzsonnára szlovákiai magyar irodalmi csemegék, egész napos csipegetésre pedig a tábori könyvtárunkat ajánljuk.

A Szamár könyvespolcait javarészt saját könyvespolcaink darabjaival töltjük meg, olyan darabokkal, amik valamilyen okból kedvencek, jelentenek valamit számunkra, vagy úgy ítéljük, hogy érdekelhetnek Titeket is. Térjetek be hozzánk, válasszatok belőlük! Ha a Ti táborozó batyutokban is akadna egy-két olvasnivaló jószág, hozzátok el hozzánk őket bátran, lehet, hogy valakinek épp a Ti könyvetekre fáj a foga már régóta. Mivel könyvtár-alapelven működünk, a tábor végére mindenki visszakapja saját jószágát – ha csak nem születik valamilyen cserebere-üzlet, de ez már rajtatok áll... Könyvkínálatunkban helyet kapnak fotós tematikájú könyvek is: a szakma története, technikák, fotógyűjtemények – mintha csak nyári lapozgatásra termettek volna.

További menüpontjainkból: meghívott gitáros, szép hangú verséneklők minden nap félórányi megzenésített- versösszeállítással kényeztetik füleinket, míg szlovákiai magyar írók és költők pedig fülre, észre és értelemre kivetve hálóikat felolvasnak frissen ropogós, ippencsak-megjelent műveikből. Ezeket a könyveket a Szamár sátorban meg is tudjátok vásárolni!

Meglepetésül, tejszínhab a tortán: megismertetjük veletek az Okuláré Projektet, amelybe egy nagyon kedves budapesti színészismerősünk, az Amargant Színházi Műhely vezetője vonta be Brünnt – és amelynek a közösségünk azóta rabjává vált. Modern, kortárs drámafelolvasásról van szó, amelyre minden alkalommal három kortárs drámaíró készül egy-egy tizenöt perces rövid művel egy adott témára. És a szereplők? Aki csak egy pici merszet is érez magában: mindenki! Kipróbáljátok velünk?

Jövendőbeli Szamár sátor látogatók, alig várjuk, hogy bekukkantsatok hozzánk és ottragadjatok olvasni, hallgatni, beszélgetni.

Írta: Panni

Hozzászólások

comments powered by Disqus