Nyugalomsziget a tábor káoszában – ez a kézművesház

Szerző: Nyombaszögi Tári Gábor

Leülhetsz beszélgetni hozzánk. Nyújtózol egyet, míg nézed, miket készítünk, s ha érdekel, kipróbálhatod.

Bemozaikozhatsz egy követ (mozaikbogyó), készíthetsz képet a faladra, vagy egy virágcserepet magadnak. Csinálhatsz szines mécseseket. Hozz (vagy szerezz) egy mustáros, lekváros vagy olivabogyós üveget, mosd meg és színezd ki. Rencsi és Cs. Gábor megmutatják.

Ilyen is készül

Noémi azért lesz ott, hogy elhárítsa a gubancaidat! Csomagold batyudba fülhallgatódat, amit alaposan körbehorgolunk majd, így garantáltan nem lesz több gondod a csomókkal! Horgolhatunk együtt szeretetnégyzetet, amely előbb egy óriástakaró rekordkísérletben több ezer négyzet közé illesztődik, később pedig gyermekotthonok tündérlakóinak szívét melengeti. Ha pedig azok közé tartozol, akik szívesen szöszmötölnek a fonallal, de a horgolótűt képtelenek megszelídíteni, elsajátíthatod a körmöcskézés technikáját. Új ruhát kaphat telefonod, azáltal, hogy jól telefonod.

Lgo

Mázolhatsz festéket házfalra. Megfestheted a házikó millióegyedik ablakát, és benne a kilátást (vagy belátást). A segítségeddel így kiszínesedhet a krasznahorkai kemping harmadik vityillója! Vica vár. Festékjátszhatsz is vele. Ez nem sima rajzolás, hanem rajzos-festős képzeletséta és közös lábujjmártogatás az önismeret tengerébe. A festékjátékokat együtt jó végigcsinálnunk, úgyhogy ide időben gyere.

Élivel korongozhatsz agyagcsudaságokat, vagy megtanulhatsz sípot készíteni.

Korongozás

Kingával kipingálhatod a kezedet, válladat, fülcimpád hennával.

Dórával egy hosszú girlandot fogunk nemezelni, amellyel majd kidíszítjük a tábor egy részét - reményeink szerint. (A girland nem egy szigetország, ahol csak csajok laknak, hanem hurkaszerű dísz.) Közös alkotásban vehetnek részt a tettre kész érdeklődők. Igény szerint kisebb nemez tárgyakat is készítünk majd. A nemezelősarok részét fogja képezni egy "Moss kezet!" performance is. Éljen a színes gyapjú és a simogatás!

Betérhetsz hozzánk egy reggeli teára. Lesznek meglepetés foglalkozásaink is. A pontos programunkat nemsokára megtalálod az eseményünkben, vagy a honlap Program menüpontjában, a táborban pedig keresd a Kézműves Ház falán. Mosolyogj be hozzánk!

/a kézművesházasok/

Hozzászólások

comments powered by Disqus