Diákklubok Harca – végső leszámolás a Gombaszögi Nyári Táborban

Szerző: Bilás Zsuzsanna

Tavaly nagy sikert aratott a csocsóbajnokság, így idén, műveltségi vetélkedővel bővülve indult el Diákklubok Harca. Kilenc egyetemi városban, Prágától, Budapesten keresztül, egészen Kassáig folyt a harc. A végső küzdelemre a tavalyihoz hűen, a Gombaszögi Nyári Táborban kerül sor.

Míg a Műveltségi vetélkedőn a nagyszombati NDK-n kívül az összes tagszervezet képviseltette magát, a Csocsóbajnokság mindent elsöprő sikert aratott, hisz mind a 9 tagszervezet részvételével mintegy 200 egyetemista közül kerültek ki a döntősök.

Diáklubok harca

A csocsóban értelemszerűen 2 fős csapatok versengtek, míg a műveltségire 3 fős csapatokkal lehetett nevezni. Különböző témakörökben mérhették össze tudásukat a résztvevők: fizika, irodalom, földrajz, de megtalálható volt a témakörök között a Diákhálózat, az adott egyetemi város, ahol a vetélkedő folyt, illetve az adott tagszervezetet érintő kérdések is.

A tagszervezeteken belüli harcokból kikerült döntősök napijegyet nyertek az idei tábor azon napjára, amelyiken az általuk képviselt versenyszám megrendezésre kerül a csapatjátékokon belül. A döntőbe való regisztrációt a helyszínen, a csapatjátékosok faházánál lehet majd megejteni. Az élményeken és dicsőségen kívül további értékes díjakkal is gazdagodnak majd a nyertesek; lesz kupa, érem, és egy csomó más tárgyi emlék is!

Diáklubok harca

A Csocsóbajnokság döntősei: Jakab Attila, Vágó Ádám (AED), Izsák Tibor, Németh Ferenc (KAFEDIK), Karácsony Zsófia, Tabi Balázs (JAIK), Nagy Lenka, Varga Gyula (MIKÁD), Mohos Viktor, Veres Levente (NDK), Litomericky Attila, Madarász Béla (JÓMÓD), Hajtman Gábor, Kovács István (JUGYIK), Jabrik Gábor, Szegencs Zoltán (KIKELET), A budapesti Kaszás Attila Diákkör döntősei egyelőre nem valószínű, hogy részt tudnak venni a krasznahorkaváraljai megmérettetésen.

A Műveltségi vetélkedő döntősei: Nagy Lenka, Varga Gábor, Varga Gyula (MIKÁD), Kosár Evelin, Kovács Júlia, Mázik Orsolya (JUGYIK), Czajtányi Róbert, Majtényi Patrik, Süli Nicolas (KAFEDIK), Korpás Gábor, Fábik Zoli, Fekete Marci (AED), Rajcsányi Viktor, Rigó Orsolya, Tóth Kálmán (JAIK), Jabrik Gábor, Sauer Gyula, Tóth Barnabás (KIKELET), Dózsa Csilla, Kecskés Attila, Peszeki Zoltán (JÓMÓD), Duba Gergő, Póda Csenge, Ürge László (KAD)

A döntősöknek innen is szívből gratulál a Gombaszögi Nyári Tábor, illetve a Diákhálózat csapata! Várunk Titeket a végső leszámolásra!

A döntők pontos dátumát illetően kövessétek figyelemmel a hamarosan érkező napi bontást a tábor programjáról.

Hozzászólások

comments powered by Disqus