„Jöhet a nyár!” – Brains interjú

Szerző: Sztankó Annamária

A Brains a legjobb példája annak, hogy néha megéri kockáztatni. Magyarország legnépszerűbb koncertzenekara indulása óta számos tagcserén és zenei stílusváltáson esett át, a formáció azonban úgy látszik, mára rátalált önmagára. A srácok kirobbanó formában vannak: áprilisban mutatták be legújabb nagylemezüket, a Stand Firm-et, amelynek dalaitGombaszög közönsége júliusban élőben ugrálhatja végig! Bemelegítésként a fiúkat az elmúlt évről, az új anyagról és a nyári terveikről kérdeztük. Annyi biztos, a humoruk még mindig a régi!

Meséljetek, hogyan telt az elmúlt évetek?

Köszönjük, jól! Nagyon sok jó helyen játszottunk, buli volt szinte egész évben, nagyon sok cuki embert ismertünk meg – mondhatnánk, ha erről az RTL Klub reggeli műsorában kérdeznél két playback között. Viccet félretéve, egy évben kb. 50 koncertünk van, és szinte mindenhol történik valami nem hétköznapi, ami külön- külön is említésre méltó lenne. A nyári koncertek, ha lehet, még keményebbek. Nagyszínpadon játszani pedig mindig óriási élmény, a fellépés után ilyenkor ugyanis mindig óriási backstage bulik vannak. Tudjátok, hogy van ez: össze fújja a szél.

Tavaly már ősszel elkezdtünk dolgozni a nemrég megjelent új lemezünkön, a Stand Firmen, így a téli időszak eléggé megterhelő volt. Stúdió, koncertezés, „másnap”, próba, több hónapos ördögi kör. Most kicsit úgy érezzük, újra kiszabadultunk, jöhet a nyár!

Mit kell tudni a Stand Firm-ről? Hogyan készült, és ezúttal milyen vendégzenészekkel dolgoztatok együtt rajta?

Kialakult stílusunk van, nem változtattunk rajta nagyot, elég furcsa is lett volna, ha mondjuk folkos elemeket viszünk bele egy két számba. Bár később még ez is megtörténhet..

Alapjaiban drum and bass, electro, breakbeat vonalon mozgunk, de mindig keverünk bele egy kicsit a legmodernebb zenei stílusokból, régebben dubstep, most például a trapp ez. Ez az albumunk is egy nagy kavalkád, csapongás a modern elektronikus zenei stílusok között, ízlés szerint adagolva ezeket, mint összetevőket. Emellett nagyon odafigyelünk arra, hogy a számok koncerten is meg tudjanak szólalni, hiszen ott teljesednek ki, ütnek igazán.

A Stand Firm albumunkon a HALOTT PÉNZ-zel csináltunk egy számotAkkor Hívsz címmel, valamint sikerült elcsábítanunk a brit MC DYNAMITE-totis egy dal erejéig.

Nyáron jut idő a pihenésre is, vagy fesztiválszezon alatt ez luxus?

A nyári hónapokban nem nagyon van idő másra, a hétvégék természetesen kizárva. Általában páran maradunk még csajokkal, haverokkal még egy - két napot azon a helyen, ahol előző nap játszottunk. Így próbáljuk meg elkerülni a másnapot, és feltöltődünk a következő koncertre.

Tervek a jövőre nézve? Mire számíthatnak tőletek a rajongók a Gombaszögi Nyári Táborban?

Nagyon sok tervünk van, ezek nagy része még nem publikus. A Táborban semmi különöset nem fogunk csinálni, csak keményen odaverünk a közönségnek, ahogy szoktunk. Úgy, hogy másnap izomláza legyen mindenkinek! Az interjú teljes anyagát keressétek atábori napilap, a Vadalma 0. számában!

Hozzászólások

comments powered by Disqus