2014 legjobbjai között a gombaszögi fellépők

Szerző: Paluska Zsuzsanna

Mielőtt még elkezdenénk számolgatni, hogy mennyit is kell aludnunk míg ismét kedvünkre ugrándozhatunk a krasznahorkai vár alatt kedvenc együttesünk koncertjén , kanyarodjunk egy kicsit vissza a 2014-es év zenei felhozatalának értékeléséhez. Amennyiben a legjobbak között szeretnénk kutakodni, menthetetlenül a listák elején találjuk azokat az együtteseket is, akik már fergeteges koncerthangulattal ajándékozták meg a felvidéki fiatalokat.

A KULTer.hu TOP 10+1 listáján a ráadás bizony a párkányi Jóvilágvan zenekar (feat Gombaszög) Melyiké vagy? című dala. A Jóvilágvan a felvidéki magyar zenei élet egyik legmeghatározóbb szereplője, a szám pedig a tavalyi évben a tábor himnuszává nőtte ki magát. Joggal állíthatjuk tehát, hogy nincs Gombaszög Jóvilágvan nélkül, s büszkén örülhetünk a sikerüknek határokon innen és túl is. A listában rajtuk kívül pedig nem egy olyan zenekar szerepel, akik szintén a táborok elmaradhatatlan szereplő, akár a Quimby vagy az Intim Torna Illegál.

Az aTempo.sk portál 2014-es kedvenceikről kérdezte a felvidéki zenei élet szereplőit, közülük ketten a már említett Jóvilágvan Melyiké vagy? című kultikus dalát is kedvenceik közé választották. Farkas Melinda is, aki Saróka Lilivel és a Jóvilágvannal már a tábor színpadán is bizonyította tehetségét. A Belzebub című dal csodálatos feldolgozását adták elő nekünk. Meli listájában megtalálható Szabó Balázs Bandája is, akik a 2011-es tábor fellépői voltak.

Puha József, a Pátria Rádió szerkesztője is szereti a Jóvilágvant, és nem veti el a Quimby legújabb dalait sem.

A hvg.hu is összegyűjtötte az elmúlt év legsikeresebb dalait. A válogatásban a Punnany Massif Élvezd és a Szabadon című szerzeményei is helyet kaptak. A nálunk is nagy népszerűségnek örvendő rappelő banda tavalyi gombaszögi fellépése fiatalok tömegeit vonzotta a táborba, hogy a koncertet végül a fesztivál legjobbjai között könyvelhessük el. De a facebook közösségi portál lájkolói alapján a Quimby és a Tankcsapda sem állnak rosszul.

De evezzünk rockosabb vizekre! 2014-ben a Felvidéki Rock Magazin a pogózós és hajrázós dallamoknak köszönhetően legjobb szlovákiai magyar fesztiválok közé sorolta be a táborunkat. A rock szerelmesei az idén sem fognak unatkozni Gombaszögön, eleven gitárriffekből nem lesz hiány.

Ne keseredjünk tehát el, hogy még csak február van. Miközben számolgatjuk a napokat, még rengeteg új albumot kell meghallgatnunk, hogy idén is felkészülten tudjunk tombolni a legnépszerűbb zenekarok gombaszögi koncertjein. Ne feledjétek, a toplistás együtteseknek csak két fajtáját ismerjük: aki már fellépett Gombaszögön, és még csak fel fog lépni.

Hozzászólások

comments powered by Disqus